Dapur Tanpa Sempadan...

Isnin, 2 Mei 2016

Aku berjaya kurus !

 

Secara jujur , aku tak sangka aku berjaya turunkan berat badan. Ikutkan sejarah aku , nak kasi kurang dari 90 kg amatlah payah ! Baju memang size XL memanjang ! Tapi setelah aku amalkan air detoks yang wife aku buatkan dan kerap workout di gym.. aku berjaya kurangkan berat badan aku..

Tetapi.. aku perasan.. badan aku terlebih kurus ! Maka aku kembali amik suppliment untuk sadokan diri semula.. Otot otot pon dah kecut ! Tak comeyy wehhh ! Hahahahaha..

image

Aku berjaya pakai baju baju bersize L ! Contohnya , baju Goku yang aku beli kat Osaka , Jepun ni.. Masa beli tu , aku pakai macam.. huhu.. Buruk giler ! Terpaksa simpan dalam almari ! Nasib baik tak bagi orang atau jual.. Huhuh..

Akhirnya , dapat jugak pakai !

image

Dan satu lagi baju.. Ni aku beli kat Wakaf Che Yeh.. Boleh lepas pakai tapi buruk ! Lemak terkeluar keluar ! Arghhhh.. Gile ke apa ? Takkan nak pakai baju gitu kot ? Namun , aku tetap beli gak.. sebab suka design dia..

Tak sangka.. aku dapat pakai jugak akhirnya ..

image

Tapi makin lama makin kurus lak ! Baju aku semua abis longgar ! Seluar pon. Asik kena tarik naik atas lak ! Huhuhu.. Camana ? Nak tak nak.. aku kena berisikan semula.. Aku amik balik suppliment dan banyak amik makanan berprotein tinggi..

Aku rasa berat aku sebelum aku amik balik suppliment mesti dalam 85kg ! Sebab aku dah terasa ada balik otot dan jugak perut ! Arghhhh… Naya nayaa..

image

image

Baru seminggu layan.. terasa ada perubahan laa.. perut pon ikut naik gak ! Huuh.. Aku kena keja keras pasni..

Aku buat semua ni bukan sebab aku nak masuk Mr.Badan Cantik.. aku tak layak pon.. Tapi lebih pada karier aku.. Sekurangnya , aku nak kekal lagi dalam dunia blog ni.. 4-5 tahun lagi.. pastu leh bersara penuh..

Nak bersaing dengan orang muda.. aku perlu ada satu kelebihan.. Faktor umur membuatkan aku hilang banyak job.. tapi aku perlu ada kelebihan.. perlu ada !

1 komen :

Julia Johari berkata... [Reply to comment]

Wowww memberangsangkan pencapaian kental ben...ayat last sekali tu buat julia terfikir juga

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI