Dapur Tanpa Sempadan...

Rabu, 25 Mei 2016

Bila si isteri mengandung memandu kereta !

 

Hari ni wife memandu g kerja. Biasanya aku hantar.. tapi untuk hari ni , aku sangat sangat tak larat dah nak memandu ke sana sini. Apatah lagi malam ni , aku ada kerja lak ! Kalau aku memandu dari awal pagi , pastinya malam karang akan bermasalah buat aku ! Mengantuk !!

Wife pon tak larat nak bersiap awal pagi ! Dia kata biar je dia memandu. Tak jauh mana pon Putrajaya dari rumah aku tu.. Kalau jalan clear , dalam 15 minit je dah sampai.

Bila si isteri memandu , dia yang mengandung dah nak masuk 6 bulan pastinya sukar nak memakai seat belt ! Agak rimas katanya. Tapi aku tertanya , apakah selamat baby yang sedang dikandungnya ? Setiap kali mengandung , aku akan tertanya gitu.. Aku rasa , ramai je lelaki tertanya tanya.. kan ?

Menurut BabyCenter , memakai seat beat tidak akan mencederakan bayi dalam kandungan  tetapi perlulah memakai dengan cara yang selamat. Bukan pakai ketat ketat tuuuuu.. Haa !

image

Gambar Hiasan dari BabyCenter.Com

Perhatikan cara pemakaian dia. Jangan pakai lilit perut tu. Kalau berlaku kemalangan , hurmm.. bahaya wooo !  Banyak la gak tips dia kasi tu.. Boleh rujuk kat BabyCenter. Sila utamakan keselamatan yer.. Jangan malas malas !

7 komen :

Saidila Abdul Rahman berkata... [Reply to comment]

walaupun skrg tak peknen ...tapi memang kena pakai seatbelt sama macam dalam gambar...

sekian macehhh

Lisa Nurulain berkata... [Reply to comment]

hehee belum pregnen lagi.. thanks untuk tips.. berguna untuk kelak..

Rozita Abdul Rahman berkata... [Reply to comment]

saya pun suka rujuk baby center..byk artikel dtg dr situ gak...

razzwey razz berkata... [Reply to comment]

Ai jadi penumpang pun terpaksa pakai seat belat macam tu.. Tapi bagus la baby center tu, banyak bagi tips2 berguna...

iffah hussin berkata... [Reply to comment]

Untuk ibu mengandung bacalah tips ini sangat berguna!

Shiqeen Sattar berkata... [Reply to comment]

orang mengandung tak perlu pakai seatbelt.. x menjadi kesalahan undang-undang trafik.

Cikk Mimin berkata... [Reply to comment]

Hari tu abg ipar min, dia p beli tenpat lock seat belt. Haha. Mujur xde apa2 kat kakak.

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI