Bila wife menulis : Set Bersalin Pilihan???

 

Entri pertama dia di dalam blog aku.. Fuh , berhasil gak la aku punya paksaan ! Tu pun dia menulis sebab idea tetiba muncul ! Kalau tak ??? Hurmm..

Ok.. apa isunya untuk pertama kali ni ?

Walaupon due lmbt lagi, tp nak memikirkan nak beli and try set bersalin yg bestr amatlah memeningkan ? Kalo time bersalinkan Qhaliff dulu, dah try satu jenis produk ni ..boleh la tp mcm byk jer bahan bahan dlm tu yang  tak habis guna..sbb  tak semua bleh digunakan untuk ibu menyusu.

Lagipun Qhaliff lepas lahir ada jaundice, maka herba herba yang panas tak disarankan utk ibu yang breastfeed. Bila dah start tak makan secara berjadual, lama2 dia makin dilupakan..sehingga akhirnyaa….

image

Pastu, masa lahirkan Zahra try set bersalin Shaklee. So far ok sangat la, sbb tak guna herba herba yang boleh effect pada baby walaupon Zahra ada jaundice gak. Dan bagi yang mengalami masalah sembelit lps bersalin, mmg disarankan sgtla amik Shaklee (lupa pil mana satu dah). Masa tu susu pon ,Alhamdulillah ok berbanding Qhaliff..rezeki Zahra.

Tapi bila masuk yang baby yang ketiga ni, rasa cam nak try benda baru atau pon kalo tak , semula guna set bersalin jenama sebelum ni. Dalam dok google-google, adala 2-3 produk dalam kepala, tp masih nak baca testimony dulu sementara ada masa ni? Agak2 nya produk apa yer yang best buat masa skrang ???

 

Fuh… jenuh aku mengedit.. Guna bahasa whatsapp gitu koo ! Hahaha.. Tak pe , pelan pelan.. Walhal dulu , dia laaa yang beria nak berblog.. tapi berkubur lebih awal gara gara tak tahan ujian serta timbunan kerja di pejabat.. Nak tak nak , aku laaaaa yang berblog dan cerita pasal anak anak !

Nasib baik 4 perenggan.. kalau panjang lagi , rasanya mau aku sediakan kopi kat sebelah aku ni.. huhu..

13 ulasan:

  1. Hahaha! Kopi je tak cukup abang ben!><

    BalasPadam
  2. so nak komen zila ker komen ben...?? hahahaha ....

    zila ...rasanya esp kot yg banyak'kan susu...tapi boleh rujuk ngan penjual2 shaklee yg lebih berpengalaman...maklumlah time kita dulu makan lobak putih jer...tak kenal lagi brand2 luar nih...

    BalasPadam
  3. hahaha, cepat suruh dia buat blog satu! :P

    BalasPadam
  4. Ok laaa ada jugak rasa wife nak menulis hehehe..Bagi dorongan dan semangat..Edit mengedit biasalaaa kan..

    BalasPadam
  5. yeya...samalh kita shaklee gak...hehehe

    BalasPadam
  6. ben try la produk AFIAt..harga mampu milik sgt..

    boleh layari page
    https://www.facebook.com/Afiat-1100159980017000/?fref=ts

    BalasPadam
  7. memang saya guna set shaklee ni untuk berpantang. memang terbaiklah

    BalasPadam
  8. 2 brand yg sgt ok.. Amway dan NR. terbaik!

    BalasPadam
  9. sama lah dengan saya..pilih set hamil dan berpantang shaklee gak ;)

    BalasPadam
  10. Apa yang penting?...kerjasama...yeyyy...hehe...

    BalasPadam
  11. Tahniah....yang penting dah guna shaklee... yezzzzzaa..

    BalasPadam
  12. set bersalin shaklee ramai kata bagus kann

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI