Dapur Tanpa Sempadan...

Selasa, 24 Mei 2016

Jangan mudah terpedaya !

 

Nak salahkan sapa bila kita dah diberi amaran , jangan percayakan sangat media sosial ini terutama bila melibatkan diri sendiri dan juga duit..

Bila ada orang pm aku di Facebook dan bagitau ada makhluk asing gunakan gambar aku sebagai gambar profile dia dan melakukan sesuatu yang bertentangan dengan undang undang , maka aku hanya mampu nasihatkan supaya berhati hati jer . Apa lagi nak aku katakan ? Sepatutnya dia kena lebih berwaspada ! Jangan mudah percaya terutama pada gambar melainkan kita sendiri pernah jumpa depan depan ! Tu pun kena hati hati bila melibatkan duit !

image 

image

Hurm.. Apa pun niat orang yang gunakan gambar aku ni , semoga dia diberi hidayah..

Terlalu banyak fitnah kebelakangan ini.. Kes Fatin Clever Girl tu pon sama gak.. Orang guna gambar dia.. Dan bestnya , ada jugak insan yang percaya dan sibuk viralkan gambar dia ! Agak agak la skit.. guna akal fikiran tu bila nak melakukan sesuatu yang mampu mengaibkan orang lain..

4 komen :

Awangku Johan berkata... [Reply to comment]

perghhh tu dia... banyak bah peminat c abg ben ashaari ni hehehe...
eh dah lama awang tak update blog huhuhuhu...
ni baru meninjau2 sahaja ni hehehe jangan marah na...
saja mau mngembalikan memori lama yg dah lama terkubur hahhaahhaa
abg ben.. invite la balik awang d group whatsappp hehehehehe

Shark Kay berkata... [Reply to comment]

sebab tu ramai amik kesempatan sekarang,
kita terlalu mudah percaya cakap orang,
bila dah terkena mula nak cari pasal.
kali ke braper ntah gambo ni orang pakai
kesian bagi mereka yang terpikat :p

Nurfaezah Abdullah berkata... [Reply to comment]

aishhh dah takde keja lain ke diorang ne

Afiq Halid berkata... [Reply to comment]

Bahaya fake akaun ni. Boleh timbul fitnah. Lagi2 dalam akaun yang x sepatutnya.

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI