Dapur Tanpa Sempadan...

Rabu, 29 Jun 2016

Baju kurung untuk aku ?

 

Cita cita aku satu tika dulu , nak jadi pereka fesyen pakaian lelaki ! Jangan tak tauuu.. Hahaha.. Aku cukup suka tengok rekaan baju lelaki. Memang gempak la.. Nampak segak dan macho..

Ketika aku berusia 17 tahun , ketika tu baju batik jadi satu trend. Aku ada banyak koleksi baju batik santai.. pakai dengan jeans. Bukan baju batik gi kerja setiap hari Khamis tu yer.. hehehe.. Sehinggalah aku mereka sendiri satu pasang baju raya yang bentuknya seperti kurta… Aku tertarik dengan baju kurta bangsa Punjabi punya design , kalau tak silap aku dan aku menggunakan kain baju kurung ! Hahahaha.. Mak aku kata aku mengarut ! Aku tak kisah ! Aku nak jugak.. Mak aku malas nak bertekak.. Maka tahun tu , aku beraya dengan pakaian rekaan aku sendiri ! Kawan kawan tengok , rasa kagum.. Tak de la nak kutuk bagai.. Sekurangnya , aku punya lain dari yang lain. Bukan pelik tapi kelainan..

Minggu ni , viral baju kurung untuk lelaki ! Aku tersenyum.. Cantik design dia.. Tapi warna dia memang warna ‘perempuan’. Kalau digarangkan lagi , bagi aku tak nampak la cam perempuan punya !

image image

image image

Design ok dah.. Warna je masalah.. Memang warna sesuai untuk perempuan.. Lelaki punya kalau digarangkan , memang nampak cun ! Hahahaha..

Bukan apa.. aku sendiri pun dah boring nak beli baju melayu kosong. Kalau ada design skit , ok la.. memang aku amik.. Kalau kosong , cam nak gi menikah je lagi.. hahahaha..

Apa pun bagi aku.. selagi mana tutup aurat , ok jer.. Ni semua cumalah rekaan pereka fesyen. Cam aku kata tadi , selagi mana tutup aurat.. ok la kan ? Sesekali nak ‘beraya ‘ dengan kelainan.. apa salahnya , kan ?

Jangan bogel dah la.. kan !

3 komen :

Shiqeen Sattar berkata... [Reply to comment]

Cun lah design ni.. kat india dah ada

razzwey razz berkata... [Reply to comment]

Try la satu aben, nanti selfie tau... Hahahhaa

Ar Eirza Japar berkata... [Reply to comment]

fesyen tutup aurat tu dh ok..tp menyerupai pompuan tu yg xok..at least leher baju tu design bagi lain sket..corak jgn bunga2 mcm baju kurung..pastu warna baju tu jangan bagi nampak cam pompuan..sorry to say...kat mata saya memang macam ape je...maybe mcm abg ben ckp, kalau tukar warna akan lebih ok kot...or design kat leher tu bagi nmpak macho sket...

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI