Dapur Tanpa Sempadan...

Ahad, 19 Jun 2016

Bila ketiak berbau..

 

Arghhh.. cuaca panas ! Pakai baju kemeja. Badan mula berpeluh. Kalau tak pakai perfume atau terlupa , mesti serabut punya terutama kalau naik pengangkutan awam terutamanya bas ! Jika bas penuh , adehhh.. segan weh ! Kalau awal pagi..ok lagi ! Kalau petang ?

Ok.. aku ada penyelesaian baekkk punya ! Ada 3 barang boleh digunakan.. Harga lain lain. Aku tak jual. Sekadar berkongsi infomasi jer.. heheee..

Yang pertama.. Korang leh guna Magic Lotion dari Cosmoderm. Memang bagus lotion ni. Selain dapat elakkan dari kulit kering , lotion ni dapat jugak dijadikan deodrant.. hehehe.. Sekarang tengah sale. Sila tapau banyak banyak..

image

image

Yang kedua.. leh guna CelebrityLass.. Produk ni bagus kalau badan dah memang berbau sangat. Tapi harganya.. hurmmm.. Setahun sekali boleh la kot ? Bila dah hilang bau , maintain dengan produk Cosmoderm.. Kalau duit banyak.. leh je kekal ngan CL ni haa..

Dan satu lagi.. Produk dari Amway.. Deodrant. Harganya , RM29 rasanya.. Agak mahal la gak tapi berkesan.

image

Kalau tanya aku , mana ok ? Heee.. aku amik sesuatu yang berkesan untuk seluruh badan. Alang alang dah sapu kan ? Maka sapu terus ke siku yang selalu kering ..betis.. badan dan tapak tanngan.. Maka , Magic Lotion memang aku pakai selalu… stok selalu abis. Heee.. Qhaliff dan Zahra pon memang wajib pakai. Elakkan dari digigit nyamuk. Wife , dah jadi feveret dia..

Apa pun , pilihan di tangan korang.. Yang penting.. ketiak tak berbau dah !

3 komen :

razzwey razz berkata... [Reply to comment]

Deodorant amway tu mmg terbaik...

Mama Kembar 3 berkata... [Reply to comment]

I sekarang dah tak pakai deodorant dah, guna magic lotion tu je. Suka sbb sejuk & rasa fresh

Jie Susanos berkata... [Reply to comment]

wajib kena pakai..tak elok klu bau semacam..

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI