Dapur Tanpa Sempadan...

Khamis, 16 Jun 2016

Now You See Me 2 , boring !

 

image

Lama sangat aku tak layan movie kat TGV, KLCC.. Hari ni , aku gi sana .. nak tengok sangat Now You See Me bahagian 2. Kesinambungan dari bahagian 1 dulu..

Bahagian 1 dulu memang best. Tu pasal teruja nak tengok.. Hehehe.. Sorang pon sorang la.. Ngantuk , mmg ngantuk. Teringin punya pasal , redah jer !

11.35.. masuk panggung. Layan iklan hampir setengah jam. Hampir ! Arghhh.. geram aihhh.. Dah la tak de pop corn.. signal Celcom pon takde.. Berbanding di Alamanda.. signal ada.. leh layan hp sementara tunggu start..

Dan start.. Bla bla bla… bla bla bla.. adeh.. banyak pulak drama dia.. Tapi kena tengok atau takkan paham ! Segalanya berhubung kait. Tapi yang tak syok ialah MATA.. Bila tgk MATA ni , automatik akan teringat pada pertubuhan sesat yang mengawal dunia ni ! Hurmm..

Terus mood cam.. krik krik.. Yer , macam simbolik jer cerita ni. Camana mereka aturkan segala perancangan dan kita termasuk dalam perancangan mereka. Ditambah lagi pulak dengan cip komputer yang mengawal seluruh komputer di dunia  ni.. mengambil data peribadi dan memanipulasikannya ! Realitinya , itu yang aku takutkan berlaku pada kita.. Hurmm..

Keseluruhan… cerita ni bagi aku.. part 1 lagi best dari part 2. Kalau tau , layan Money Monster … dengar kata best.. hurmm.. atau Central Intelligent lakonan The Rock..

7 komen :

Nazlee Ismail PCL berkata... [Reply to comment]

Boring eh... ada org tgk wayang bawak bekal dlm bulan puasa . haha kisah tu aku teringat zaman budak2 nakal dulu..

Mommy Muhaimin berkata... [Reply to comment]

Macam cerita hantu jer bunyi tajuknya. Heheh. http://diarimommymuhaimin.blogspot.com/

Fieza Sani berkata... [Reply to comment]

Ala..x best ke?hmmm...ilang mood nak tengok...

Cr. Siti Hazreen Shahrom berkata... [Reply to comment]

siapa pelakon nya?

Mama Kembar 3 berkata... [Reply to comment]

Alaa tak jadi lah nak pi tengok. Tunggu download je lah

Bahrain Ramlan berkata... [Reply to comment]

dah tengok cerita ni semalam. bg aku boleh la.. tapi yang pertama lagi best dari yang kedua ni.

Nurhidayu berkata... [Reply to comment]

alamak..boring ya.....tak jadi la nak tgk kat panggung..

hehe

Yup..yang no 1 lagi best

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI