Dapur Tanpa Sempadan...

Selasa, 28 Jun 2016

Pengajaran buat Malaysia..

 

Aku tak follow sewaktu pusingan pertama.. Malas ! Hahahaha.. Dah masuk pusingan kalah mati , baru aku berminat nak tengok. Tapi bila melibatkan England , aku malas nak tengok ! Hahaha.. Bukan tak minat England tapi tah.. bagi aku England gah sebab liganya ! Begitu juga dengan Sepanyol ! Harap pemain individu ada nama jer tapi dari sudut sepasukan , bagi aku mereka tak cukup ‘power’ !

Seperti jangkaan aku.. semalam dua perlawanan yang best , dimenangi oleh pasukan di luar jangkaan.. Tapi Itali bukanlah pasukann calang calang.. Mereka memang kuat terutama bila dah dapat satu gol ! Hahahaha.. Memang payah laaa nak bocorkan kubu mereka !

Kemenangan pada team Azzuri..

image

Perlawanan kedua.. Anak aku ajak naik tidur. Sian tengok dia mata dah cam panda.. Aku pun naik la.. Lagi pun aku ada kerja nak kena buat pagi nanti. Untuk elakkan mengantuk sewaktu memandu , maka… jom tidur.. Lagi pun game melibatkan England.. Boring ! Hahahhaha.. Memang aku harap England kalah.. Brexit !

Dan aku check di page UEFA EURO 2016 lepas sahur tadi.. Hahahahaha.. Sungguh laaa impian aku tercapai !

image

Dua buah negara yang punya liga yang cukup gah , terkulai layu sudah ! Apa dah jadi ??? Punya pemain bernilai jutaan ringgit.. tapi ? Hurmm.. Teringat pulak pada perlawanan akhir Copa sebelum tu yang mana Argentina tewas pada Chile ! Argentina ada pemain terbaik dunia beberapa kali tapi tak juga berjaya membawa pulang piala Copa yang diidamkan ! Huhuhuh..

image

Apakah pengajaran buat Harimau Malaya yang baru-baru ni seri dengan Fiji ! Fiji je kot ??? Adehhhh… Takde pengajaran pon.. Asyik tukar coach.. tapi coach yang sama gak je.. Hehehehe.. Entah la.. kang kata lebih lebih , ada yang sentap.. kata tak de semangat patriotik.. Suruh aku je main ! Adeh.. Buat la reformasi besar-besaran.. Belajar skit dari JDT tuuu.. camana nak majukan team ! Ni tak.. dok takok tu jer.. Target.. Asean jer ! Adehh.. Juara Asean pon dah cukup gempak ! Nak g lagi jauh … cam krik krikk.. Masalahnya , bukan tak boleh.. tapi tak nak ! Selesa dok jadi jaguh kampung .. Huhh..

Sukan di negara kita.. memang krikkk krikk.. Selagi boleh kerah keringat.. kerah sampai kering ! Yang dok atas tu.. senyum sampai ke telinga bila menang .. tapi bila kalah , hurmm..

Malas cakap..

0 komen :

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI