Dapur Tanpa Sempadan...

Rabu, 15 Jun 2016

Rezeki ‘ Hari Bapa’ buatku..

 

Alhamdulillah.. Aku rasa dah masuk 4 tahun berturut kot ? Ke 5 tahun ? Setiap kali menjelang Hari Bapa , mesti muka aku dan anak anak akan berada dalam tv atau pon majalah.. atau paling tidak , suratkhabar ! Huhuhuh..

Bukanlah nak bangga atau riak mahupun berlagak.. cuma tak sangka.. rezeki bergelar Mr.Mama ni , murah sangat.. Dulu sewaktu aku nak berhenti kerja di sektor kerajaan , ramai kata aku bodoh ! Huhuhu.. Dan aku buktikan.. aku taklah seperti yang disangka sama sekali. Aku dah buat persediaan sebelum berhenti.. huhu..

image

image image

image

image

image

image

image

image

image

Fuh.. banyak lagi ni.. Dalam Nona.. Harian Metro.. dalam Utusan.. Dalam Sinar.. Satu pencapaian duniawi yang tak aku jangkakan sama sekali.. Alhamdulillah.. Sekurangnya , aku membuktikan .. jadi suri rumah tak semestinya tak leh terkenal , kan ? Haaaa.. Siap leh buat duit sampingan.. lagi.. Tak kaya pon tapi boleh la hidup dan bersedekah pada yang kurang berkemampuan.. kan kan ?

Dan esok.. kalau aku keluar kat tv ni lak , bermakna semua rangkaian aku dah pernah keluar ! Huhuhu.. Alhamdulillah.. Esok , kena temubual oleh NTV7 lak.. Keluar pada hari Ahad.. jam 8 malam ! Fuhhh.. waktu perdana tuuu ! Harap masa tu , berita politik banyak kat TV3.. ramai akan lari ke ntv7 .. hehehe.. gurau jerr !

Resah tunggu esok.. umah tak kemas lagi.. Adeh..

6 komen :

Shiqeen Sattar berkata... [Reply to comment]

Lorr masuk gak masam2 manis... what a small world!

Julia Johari berkata... [Reply to comment]

Suami juju pun kerja sendiri...kadang2 dia jadi mr mama amik dan hantarkan anak...alhamdulilah mmg selesa dpt suami yg anytime boleh cuti bila2 masa

Tahniah ben...proud of your achivement!

Raihanah Ahmad berkata... [Reply to comment]

wah dasyatlah, tahniah tuan

Nurfaezah Abdullah berkata... [Reply to comment]

semoga rezeki bro Ben murah sentiasa

PeRdU cINta berkata... [Reply to comment]

Alhamdulillah..moga menjadi inspirasi buat orang di luar sana..

YB Shehan berkata... [Reply to comment]

Tahniah aben. slmt hari bapa. next entry "bagaimana boleh maintain cool depan kamera?" gugup kot. huhuhuh

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI