Dapur Tanpa Sempadan...

Selasa, 21 Jun 2016

Wisma PKNS lubuk ‘berhari raya’ !


Aku cukup takut bila wife ajak pergi Shah Alam , dulu ! Bila nak gi sana , nak cari parking susah.. Dengan  ramainya orang lagi.. Fuhhh ! Memang aku elak sungguh nak pergi sana..
Tapi selepas beberapa kali aku ke sana tahun ini , aku dah tau tips dan trick bila nak bershopping kat sini.. hehehe.. terutama Wisma PKNS , Shah Alam ni.. hehehe..
Mudah jer.. Pastikan sampai kat sini , sebelum jam 11 pagi. Kemudian parking kat SACC , yang bersebelahan dengan Wisma PKNS tu.. Tak mahal mana pon. Yang penting , selesa dan selamat kat sana.. Haaa.. Nak lagi selamat , parking sebelah kereta mewah.. InshaAllah.. heheheeh.. tiada jaminan tapi  sekurang-kurangnya laa.. hehhe.. Mintak dijauhkan yer..
Haa.. Jam 11 pagi kat sini.. Korang boleh tengok dan pilih tanpa berebut atau berlanggar dengan insan lain yang sibuk seperti anda juga.. cari baju rayaa ! Kan kan ?
Dan aku hari tu.. aku pergi hari Ahad. Kalau pergi hari kerja , lagi syiokk wooo ! Boleh tawar menawar kalau tak ramai orang.. hehehe.. kan kan ?
Hasilnya ? Dalam sehala pergerakkan mencari baju raya , jumpa terus satu set untuk keluarga.. Selesai !!! Warna pon menarik .. design pon cun ! Haa.. Puashati aku.. Satu keluarga , dalam RM500++ jer.. Baju aku , wife , Qhaliff dan Zahra.. Kain pon sedap. Puashati gue ! Aku rasa kot harga dia dalam lingkungan tu.. Lebih kurang la.. Okk pe ? Kain sedap.. pakai selesa.. Nak murah , gi kedai Hari Hari.. atau Giant.. dapat la sepasang RM69 gitu..
image
Wife mintak sedondon warna tahun ni. Anak anak dah besar.. Nak bergambar sekeluarga kali ni.. hehehe.. Apa salahnya tunaikan permintaan dia kan ? Huhuh..
Berbalik pada PKNS.. Serius koooo ! Banyak giler pakaian raya kat sini. Rambang bijik mata.. Aku elakkan dari berlaku kerambangan itu dengan melayan handphone. Biar saja wife aku mengekang nafsu membelinya sendirian ! Hahahaha..
“ Bang.. lawa tak ? “.
“ Lawa.. amik je kalau nak.. “ .
Orang perempuan ni , bila kita suruh dia amik.. dia tak nak… Bila tak kasi , yang tu dia nak ! Haaaa.. kena main psikologi skit ngan diorang ni.. hahahaha..
Pastu jalan lagi.. lagi dan lagi..
image
image
image
image
Dapat apa wife aku nak.. Ok , selesai ! Jom gi KLCC lak.. cari baju untuk budak budak lak.. Nak gi Mothercare sana.. Sana Mothercare besar .. banyak pilihan ! Hehehehe.. Suka beli situ. Baju dia tahan.. Si abang turun ke adik.. adik turun ke adik dia nanti.. hehehe.. Jimat.
Jalan TAR , aku tak gi dah. Takut nak gi sana ! Nak bawak budak budak pon , pikir 25 juta kali.. Tak sempat sampai 100 kali pikir , aku dah tidur.. keletihan otak memikir.. hehehehe.. Lama dah tak gi sana.
Selain Wisma PKNS , orang kata gi Bangi pon best. Banyak butik.. Apakah best kat sana ? Tunggu aku serbu area Bangi lak.. terutama Bangi Sentral. Apakah harganya berpatutan ? Hurmm..  Tungguuu..

5 komen :

Shiqeen Sattar berkata... [Reply to comment]

Huhuhuhu kena kuat iman kalo gi sana

Afiq Halid berkata... [Reply to comment]

Banyak pakaian yang boleh kita pilih di PKNS dan hargapun berpatutan. Kena banyak bersabar dan bawa bertenang ketika membeli-belah. Pastikan membuat pilihan yang tepat.

Nurhidayu berkata... [Reply to comment]

Yup..Betul tu..dulu masa stay lagi kat KL, bila dah ada anak2 ni, serik la nak redah jalan tar..baik pergi ke PKNS Shah Alam je..time tu suami plak kerja kat Anggerik Mall, lagi la..park kat situ je, jalan la sikit ikut short cut ke PKNS..

Skrg ni, dah tak merasa la suasana macam tu...huhu....makin jauh la nak kesana..

sheAYANG berkata... [Reply to comment]

Berjalan dengan anak kecik memang banyak cabaran. Nak2 plak gi tempat yang ramai orang. Lemas otak dibuatnya.

razzwey razz berkata... [Reply to comment]

kalau dekat dah pergi dah... huhuhuhuh

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI