Dapur Tanpa Sempadan...

Isnin, 25 Julai 2016

Bila takda gadget !

 

Minggu ni aku berpeluang pergi beraya rumah terbuka kawan kawan yang menjemput aku. Wife pon dalam keadaan ‘ok’ untuk bergerak. Semalam ke Puchong dan malam tadi ke Semenyih.

Paling riang ialah Qhaliff. Dia sedang mengumpul duit raya untuk beli ‘car spiderman’ yang ditunjukkan oleh si Ryan Toy Review tu ! Selagi dia tak dapat , selagi tu dia dok ulang tanya..

Daddy, nanti beli car spiderman , ok ? “. Dan selagi aku tak jawab ‘Ok’ , selagi tu gak dia paksa aku.. Aku pon jawab ok je la.. Kalau jumpa , beli ! Tak jumpa .. hurmm..

image

Hurm.. masak jugak aku nak beli ni ! Teringat kata kawan aku di instagram yang sedang melancong di Prague..

If Abah has $100 to spend for Rayyan , abah will choose to buy a flight ticket to any destination rather than an expensive toy or expensive  clothing.. Rayyan mighit not remember anything about it , but abah will forever remember  it for Rayyan. it is our little adventure together ”.

Betul jugak tu kan ? Bawak gi melancong.. tiket kapal terbang murah je skang ni.. kan kan ?

Dah tak usik handphone skang ni Qhaliff dan Zahra. Mintak pon tak dah. Bila nampak anak orang main handphone , dia layan tengok jer. Teruja tu takda dah. Dia cari permainan lain atau layan tv jer.

Dan malam ni , dia dapat main bunga api. Teruja sungguh dia. Memang jarang sangat la dia dapat main bunga api ni . Kalau di rumah mak aku je dia , dia dapat main.. Tu pun tahun lepas. Tahun ni , takda.. sian..

image

image

image

image

Ok la tu kan ? Sesekali.. Minggu depan , aku plan nak bawak berjalan ke taman lak.. Taman Burung atau Taman Rama Rama.. pon best gak kan ? Hehehehe.. Leh amik gambar banyak banyak.. kan kan ? Tak mampu nak bawak gi melancong luar negara lagi.. huhu..

Gambar oleh Sony Xperia X. Lawa kan ? Low Light gitu..

1 komen :

Julia Johari berkata... [Reply to comment]

Bagus anak ben dah mula kurang guna gadjet...banyakkan aktiviti untuk diorang...yes betul tu pi taman burung ke taman rama-rama ke...budak2 mmg suka dengan nature...

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI