Dapur Tanpa Sempadan...

Selasa, 26 Julai 2016

Boleh ‘die hard’ aku cam ni !

 

Awal Ramadan , servis 5,000km ! Pastu sehari sebelum balik kampung untuk berhari raya , bateri kong.. tukar bateri baru. Dan Syawal belum pon abis , kena servis dah kereta lagi ! Untuk 5 ribu km lagi !

Kali ni kena tukar gear oil dan part part aircond cam air cond filter dan sebagainya.. Aduhhhh ! Leh koma gini wehhhh .. Tapi serius memang kena servis la.. aku bawak pon dah leh rasa tak best. Air cond pon memang dah bau baek punya ! Huhuhuh.. Rasa macam nak tukar kereta je terus ! Huhhh.. takda company nak sponsor ke ???

image

image

Demi mencari sesuap nasi .. duit kereta bulanan + petrol + tol + servis kereta = GILA LA WOIII !

Nak guna pengangkutan awam ? Kikikiki… Agak agak laa ! Ada pon ERL yang mana nak ke Bandar Tasik Selatan pon dah RM12. Mangkuk mana tau gi naikkan harga ari tu pon tak tau laa.. Alasan perbaiki perkhidmatan.. Perbaiki la sangat.. Huhhh..

Perasan takk.. Including GST ! GST tu mana gi eh ?

4 komen :

MOHD.IZZUDDIN FITRI ABD AZIZ berkata... [Reply to comment]

Wow. Sabar jelah bro. RM773 tu. Apa boleh buat!

M I Fitri
acil89.blogspot.my

Usry Norie berkata... [Reply to comment]

Buka tuan soarng yang kena. Saya pun sama. Sekarang ni kalau tak ada empat lima ratus dalam poket, jangan le sesekali bawak kete pegi servis. Kena tunggu gaji masuk baru boleh bawak.
Dah tu, bila bawak, ada je spare part lain yang dia orang rekemen minta tukar. adusss!!!!

Julia Johari berkata... [Reply to comment]

Fuhhh harga tu boleh buat sesak nafas...tp baik berjaga servis sekarang dari berlaku kemudian hari...kalau bayar bil hospital lebih dari ni kan ben...huh GST?

Geng Songkok Tinggi mesti ada jawapan hehe #gurau

Nadia Johari berkata... [Reply to comment]

abe pun baru servis kereta..tukar ape ntah die cakap..melayang 900..hahaha

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI