Terima kasih BATERIKU.COM !

 

‘ Bang , mak call.. “

Aku jawab panggilan.. Hurmm… Aku pandang wife.. Kena amik EL ari ni ! Hurmm.. Ayah aku tak sihat..

“ Siap… jom gi Cheras.. “.

Aku ke kereta.. nak hidupkan enjin. Dan.. tak berbunyi. Cuba berkali kali.. Pon takde gak ! Takde respon !!

“ Baru je servis ni.. Bateri kot ? “.

Aku google blog aku. Last aku tukar bateri kereta , bulan 6 tahun lepas. Sebulan sekali kereta aku capai 5 ribu km. 12 bulan ? Ditambah dengan hari hari charging phone.. hurmm…

Aku tengok kiri kanan.. Apa nak buat skang ni ? Aku nekad. Jalan kaki ke bengkel yang jauhnya , 45 minit perjalanan.. jalan kaki ! Cuaca mula berbahang.. Tengok depan.. sayup je ! Tengok belakang , dah jauh dah jalan..

image image

40 minit kemudian.. sampai kawasan bengkel kereta. Sini ada banyak bengkel tapi banyak tutup waktu ni lagi.

image

Peluh menitis nitis. Tapi segala penat lelah hilang bila tengok ada bengkel buka..

“ Bang.. bateri kereta ada ? “ .

“ Ada.. kereta apa ye ?”

Aku pun bagitau la jenis kereta aku. Dia tanya berapa volt.. Adeh.. mana la aku nak ingat. Kemudian..

“ Camni .. abang balik.. amik gambar bateri kereta tu pastu datang tunjuk kat saya balik.. “.

Aku pandang dia.. krikkk krikkk… Aku bagi cadangan.. Aku mintak dia bawak je bateri ke kereta aku. Jauh kot nak patah balik jalan kaki.

“ Saya tak boleh keluar hari ni bang. “.

Heklerrr.. cam tu lakk..

Tiba tiba ada mesej dalam group blogger ..

“ Ben , call Bateriku.com. 1-800-22-2324 ! “

Terus aku call .. Tak sampai seminit , ada orang pickup dan terus besoal jawab.. Aku beri butiran dan tak lama kemudian , agen berdekatan call .. Aku confirm segalanya dan katanya akan tiba dalam masa 45 minit ! Haa.. ok dah tu ! Nak patah balik pon makan masa 45 minit ! Hahahaha..

Aku kembali berjalan ke rumah.. 40 minit , sampai.. Dua dua belah kaki melecet..

image

Masuk dalam rumah , dan… rehat ! Tak lama kemudian , agen Bateriku.com dari Banting , sampai !

image

image

Alhamdulillah.. aku cuba start enjin.. selesai masalah aku !

image

Lega pala otak aku !

10 ulasan:

  1. Alhamdulillah saat diperlukan bantuan tiba. Moga dipermudahkan segala urusan Ben.

    BalasPadam
  2. Nak simpan gak no bateriku.com ni... beringat sblm kena..tkmo jalan kaki 😭😭

    BalasPadam
  3. Saya pun guna bateriku.com mudah !

    BalasPadam
  4. Mmg best servis bateriku.com. Puas hati 😉

    BalasPadam
  5. Contact number mcm ni kena simpan. In case terkena, dah tahu siapa yg perlu kita hubungi. Sebab benda macam ni, bila-bila boleh berlaku

    BalasPadam
  6. Alhamdulillah, takpe lepas ni takde jalan2 kaki dah... Terbaik bateriku.com

    BalasPadam
  7. Alhamdulillah...

    selesai masalah...

    BalasPadam
  8. jao tu jalan sampai ke kosmopleks..

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI