Dapur Tanpa Sempadan...

Rabu, 20 Julai 2016

Tolong haramkan Facebook dan Instagram pada wanita mengandung !

 

Kenapa pulak ??? Adoiyai.. macam macam la si Ben ni ! Apa lagi yang tak kena ni ?? “.

Kan.. mesti korang tertanya kenapa dan mengapa ! Huhuh. Aku punya alasan tersendiri ! Apakah alasan itu ?? Hurmm… Baca kasi abis dulu baru komen yer..

Gini.. dah 2-3 orang dah.. yang aku jumpa di Facebook mahupun depan mata.. Asal bukak Facebook dan Instagram pastu mesti cari suami dia pastu..

“ Bang.. teringin la.. Nak makan cempedak ! “. Pinta si isteri.

“ Ni mesti tengok gambar yang Saidila post kat FB tu kan.. “. Tanya aku.

“ Aah.. Semalam tengok si Yanty. Ni Dila lak. Terliur dah ! Sian baby dalam perut. “. Rayu si isteri.

Adoiyaiiii.. Aku kata dah ! Kalau tengok ada kawan makan gajah , confirm nak jugak ! Aku cadangkan , untuk bulan bulan terakhir ni , sila haramkan si isteri bukak Facebook dan juga Instagram ! Nasib baik mintak cempedak.. Ada gak la si wak jual tepi jalan. Kalau dia mintak epal warna purple atau nak g melancong kat luar negara.. Punahh !

image

Beli la jugak.. Nasib baik ada.. Kalau tak jumpa ? Fuhhh…

18 komen :

razzwey razz berkata... [Reply to comment]

Hahahahaaaa... Belikan je Kak Zila aben, ngidam sangat tu... hehehe

Nina Mirza berkata... [Reply to comment]

Hahahaa... Abg Ben poyo!
Tajuk bikin gempak jer

Eraz Fadli berkata... [Reply to comment]

Sib baik wife aku dulu ok.. Hehe.. Alhamdulillah.. Jangan lupe pergi cari ya bro..

Nooraini Ali. berkata... [Reply to comment]

SELAGI DAPAT TUNAIKAN,,SILAKAN TUNAI..HEHEH

Salina Johari berkata... [Reply to comment]

Keinginan masa mengandung blh control sebenarnya..bila makanan yg biasa blh lagi cari...tapi kadang2 yg luar biasa tu no komen gak sebab bila fikir balik istilah 'mengidam' ni dlm masyarakat je kot...

falling angel berkata... [Reply to comment]

Terkejut jap! Hahaha

nayfatimah rasyid berkata... [Reply to comment]

layan kan aje tekak wanita yang mengandung asalkan tak minta yang bukan-bukan kan kan kan

nasa mulia berkata... [Reply to comment]

Yang tak mengandung pun akan teringin itu teringin ini....cais ini angkara fb & ig semua...

Mera Hussain berkata... [Reply to comment]

Hahahhaa... Tak tengok isnta or fb tengok tv pun blh mengidam macam2. Hahaha

iffah hussin berkata... [Reply to comment]

kene tunjuk dekat Kanda pulak entri ni...
dah teringgin nak makan ha ha ha

Haffizul Iskandar berkata... [Reply to comment]

hahhaha..ok lagi tu mintak cempedak..wife saya dulu mintak coklat yang dalam dia ada kurma tu. saya dah belikan kat kedai, tapi dia taknak. dia nak yang dari mekah punya. adoi!

www.ceritaejoy.com

Shark Kay berkata... [Reply to comment]

saba saba...
pandai sgt buat dulu :p
nasib jumpa.

Ben Ashaari berkata... [Reply to comment]

@Haffizul Iskandar arghhh..lagi parah..hahaha

Nadia Johari berkata... [Reply to comment]

hahhaa..kalau suruh jangan tengok sila tutup segala data internat atau wifi..

PeRdU cINta berkata... [Reply to comment]

Nanti baby dah lahir hilang dah bab bab ngidam ni abg ben...kikikiki...

Abhamz SSU berkata... [Reply to comment]

orang dah ngidam kena jugaklah cari....

Wanie Masduki berkata... [Reply to comment]

haha..saya tak mengidam byak pun..nak durian je time mengandung ni..yg lain tak dapat pun x pe..walaupun teringin..Alhamdulillah..tapi durian yg 1 ni la yg memang tak kan boleh dapat sampai lepas pantang..huhu

Yanty Lee berkata... [Reply to comment]

Alahai keciannya baby..

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI