Dapur Tanpa Sempadan...

Rabu, 13 Julai 2016

Wife menulis : Simpan duit raya anak anak di SSPN- i Plus !

 

image

Gambar – TheStar.Com.My

 

Alhamdulillah…duit raya anak-anak dah berjaya dimasukkan ke dalam bank. Bahaya dok kat tangan lama-lama, dok bawak ke hulu hilir. Tak pon mak nya dok tarik selai-selai..hahha.

Kalo tahun2 sebelum ni, amik masa berbulan2 gakla nak ke bank dan simpan duit dorang. Peram sbb asyik ader jer halangan nak ke bank tu..cewah alasan. 

Tapi, sejak dimaklumkan bleh buat pemindahan ke akaun Tabung Haji dan SSPN-i Plus secara online ni, otomatik semangat tu datang balik.  Bukan apa, bila belek amaun simpanan dalam buku tum akin bertambah rasa semangattt jer nak tambah lagi dan lagi. ..

Lepas ni takder alasan dah nak skip dari buat simpanan setiap bulan.  Sebab simpanan ni akan digunakan untuk anak-anak nak belajar, masuk university nanti..so takderlah nak mengharapkan pinjaman daripada kerajaan.

Nanti kesian anak-anak lelah nak membayar balik. Belajar dari pengalaman mak bapak…ikat perut nak settlekan hutang belajar. 

image

3 komen :

Nooraini Ali. berkata... [Reply to comment]

sokong...boleh selamatjan masa deon anak2 dgn sspni-plus

sheAYANG berkata... [Reply to comment]

Next month nak register untuk Maryam plak. Semoga dipermudahkan. Amiinn...

Kak Sue berkata... [Reply to comment]

Menarik gak nie ye..Kak Sue simpan kat bank aja..

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI