Wife menulis : Simpan duit raya anak anak di SSPN- i Plus !

 

image

Gambar – TheStar.Com.My

 

Alhamdulillah…duit raya anak-anak dah berjaya dimasukkan ke dalam bank. Bahaya dok kat tangan lama-lama, dok bawak ke hulu hilir. Tak pon mak nya dok tarik selai-selai..hahha.

Kalo tahun2 sebelum ni, amik masa berbulan2 gakla nak ke bank dan simpan duit dorang. Peram sbb asyik ader jer halangan nak ke bank tu..cewah alasan. 

Tapi, sejak dimaklumkan bleh buat pemindahan ke akaun Tabung Haji dan SSPN-i Plus secara online ni, otomatik semangat tu datang balik.  Bukan apa, bila belek amaun simpanan dalam buku tum akin bertambah rasa semangattt jer nak tambah lagi dan lagi. ..

Lepas ni takder alasan dah nak skip dari buat simpanan setiap bulan.  Sebab simpanan ni akan digunakan untuk anak-anak nak belajar, masuk university nanti..so takderlah nak mengharapkan pinjaman daripada kerajaan.

Nanti kesian anak-anak lelah nak membayar balik. Belajar dari pengalaman mak bapak…ikat perut nak settlekan hutang belajar. 

image

3 ulasan:

  1. sokong...boleh selamatjan masa deon anak2 dgn sspni-plus

    BalasPadam
  2. Next month nak register untuk Maryam plak. Semoga dipermudahkan. Amiinn...

    BalasPadam
  3. Menarik gak nie ye..Kak Sue simpan kat bank aja..

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009


Dikuasakan oleh Blogger.