Review Filem : Temuan Takdir

 

Filem Melayu pertama aku tonton di panggung tahun ni , seingat aku. Aku memang elak tonton filem Melayu selepas beberapa kali dikecewakan. Hampa !! Nasib baik ‘free’.

image

Hurmm.. Hurmm… Filem ni mengisahkan kes rompakan yang disiasat oleh dua pegawai polis yang juga adik beradik. Tu je la aku leh review. Rasanya.. Hurm.. Aku kasi 1.5 / 5 bintang.  Nasib baik ada part ‘Helo Helo Helo tuu.. ‘.

Ok laa.. aku kasi review skit.. Review amatur dari kacamata penonton yang tiada ilmu dalam bidang perfileman tapi gemar abiskan duit tengok movie di panggung dari membeli dvd cetak rompak !

Apa yang aku nampak ialah cubaan memasukkan elemen filem Hindustan dan juga Tamil dalam filem ni. Sayangnya , tak menjadi sangat. Banyak yang perlu diperbaiki terutama skript yang terlalu formal dan ‘membosankan’ serta lakonan pelakon yang agak keras. Kehadiran Vanida Imran serta Dato Jalaluddin Hassan sedikit sebanyak memberi nafas dan semangat.

Satu percubaan yang baik aku rasa. Mungkin di filem yang akan datang , pengarah dapat memberikan lebih terbaik dari filem ni.

image

image

3 ulasan:

  1. Masih lagi gelak ni dari semalam, semua pasal halo halo haloooo.... ��

    BalasPadam
  2. Review sdg di draf... halooooooo

    BalasPadam
  3. hihi. halo halo haloooooooo.. i miss ampang datang ni..

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009


Dikuasakan oleh Blogger.