Dapur Tanpa Sempadan...

Rabu, 3 Ogos 2016

Tinggal sebulan rupanya !

 

Terus berpeluh ketiak ! Aku menghitung minggu.. Baru masuk minggu ke 34. Kata wife , biasanya 40 minggu baru dikejarkan ke hospital ! Tapi baru baru ni , nurse suruh ready dah pakaian baby dalam kereta ! Tak ready pon lagi ! Aku ingat lama lagi.. Huhuhuh..

Rupa-rupanya , lagi sebulan je nak ‘kuar baby boy’ ! Arghhh.. aku lom ready 100% !! Sapa nak cuci uri lagi ? Sapa nak jaga wife masa pantang.. Sapa nak jaga Qhaliff n Zahra bila aku ada job ketika wife pantang ? Apa nama baby boy ?? Gulpppp !

image

image

Qhaliff masih ‘berpampers’ ! Tak kasi pakai.. dia kata malu ! Hahahaha.. Kena ajar dah sekarang ni. Tahun depan nak sekolah dah !!! Apaa ??? Sekolah mana ? Adehh.. Tak cari lagi nak antar ke sekolah mana ! Sapa nak hantar ? Zahra camana ? Sapa nak usung baby bila hantar Qhaliff !

Segalanya ada lagi beberapa bulan ! Oh noooo.. Pengsannn !

6 komen :

razzwey razz berkata... [Reply to comment]

Insyaallah dipermudahkan semuanya.. Plan, usaha, doa & tawakal... Hehehehe

PeRdU cINta berkata... [Reply to comment]

Abg ben boleh..in sya Allah :)

DYatie ABakar berkata... [Reply to comment]

Semoga dipermudahkan segalanya abg ben.. U can do it.

Ar Eirza Japar berkata... [Reply to comment]

honestly, sy start bc blog ni bila tau both anak kita hampir sebaya..hihih..ikutkan anak ke-3 ni pun akan sama..tapi sayang, sy keguguran raya baru ni..

anyway, sy nak share cara sy ajar anak buang pampers...mula2 susah sbb both sy and husband keje..bila anak kat rumah dia ok, nak pakai spender & kencing pergi bilik air..tapi bila kt umah nenek dia (mak ayah sy jaga bila sy keje), dia ngada2...taknak buang pampers..at the end sy ajar dia xbelikan mainan lagi dah kalau xpkai spender..mula2 tu memang nangis la bila blk dr shopping xdpt mainan..tp sy gtau selagi pakai pampers kat umah nenek...selagi tu xdpt mainan..last2 terus berubah esoknya...hari2 sy blk keje dia bgtau dia tak pakai pampers dah..siap tuntut mainan...masuk minggu kedua dia xpkai pampers baru sy belikan..until now ok..cuma pakai time tidur malam sbb dia masih minum susu sblum tidur..takut terbabas...maybe end of this year nak ajar buang completely...eheheh

SYANI berkata... [Reply to comment]

Rileks la Ben.. Settle dulu satu2.. Semoga dipermudahkan segala2nya.

Shahida Dzulkafli berkata... [Reply to comment]

Semoga dipermudahkan segala urusan.. Insya Allah encik Ben pasti boleh..

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI