Dapur Tanpa Sempadan...

Rabu, 7 September 2016

Ambil Epidural atau tidak ? Kesannya bagaimana ?

 

Aku cukup lemah bila wife tanya aku..

Bang , doktor tanya.. nak amik ke tak epidural esok ?

Arghhh.. Ketika melahirkan Zahra ari tu , dia tak amik pon. Alhamdulillah… dapat jugak lahirkan Zahra tapi ketika tu , wife memang aku tengok sendiri pun rasa nak pengsan ! Huhu.. Tu pasal wife tanya aku.. nak masuk ke dewan bersalin sekali nanti ! ARghhhhh !

Tak leh nak bayangkan.. Apatah lagi bila aku google dan baca kisah mereka yang dah ada pengalaman mengambilnya ! Adoiyaiii.. makin pening aku ! Nak kasi amik ke tak ???

Hurm… Kalau baca dari artikal mereka yang pakar , sememangnya ada kesan sampingan bila dah amik epidural ni tapi tak de la tahap macam yang aku baca di blog blog tertentu.. Huhuhuh..

Bagi mereka yang tak tau.. Suntikan epidural ni adalah untuk melegakan kesakitan ketika bersalin di bahagian badan tertentu sahaja… menurut blog yang aku baca tu la !

Image result for ambil epidural

Hurmm… macam macam pendapat ada ! Aku rasa wife aku mampu tahan.. dia seorang yang cekal ! InshaAllah.. Apa pun , bergantung pada keadaan dia esok.. Moga Allah permudahkan urusan kami..

Oh ya, aku tak nak letak info mengenai kesan sampingan epidural ni.. Korang leh google dan baca sendiri. Aku tak nak dikata nanti sebagai menghasut lak.. Hehehehe.. Bak kata Dr.Zubaidi , kesakitan yang dialami oleh ibu ibu yang nak melahirkan anak ni , lain lain.. Kena tanya pendapat doktor masing masing

9 komen :

qaseh dalia berkata... [Reply to comment]

Semoga di permudahkan urusan kak zila esok .. InshaaAllah

razzwey razz berkata... [Reply to comment]

Insyaallah, moga Allah permudahkan semuanya...

Raihanah Ahmad berkata... [Reply to comment]

semoga dipermudahkan urusan.

Julia Johari berkata... [Reply to comment]

Zikir adalah ubat pelega...masa kontraksi zikir...semoga dipermudahkan

Jarina Keram Zainalabidin berkata... [Reply to comment]

Moga semuanya berjalan lancar dan dipermudahkan segala urusan ....InsyaAllah....

anis abdullah berkata... [Reply to comment]

Saya dicucuk morfin.

Unknown berkata... [Reply to comment]

Selagi boleh, sebaiknya tak perlu kerana yang tak tahan nanti, ada harinya rasa sakit pinggang macam akak ... Kalau dah pernah tak gunakan, in sya Allah tak perlu ....

Mohd Shahazrin berkata... [Reply to comment]

semoga segala urusan tuan dipermudahkan...
wife saya selalu sakit blakang kesan epidural 8 tahun lepas tu kesian....

Sheila Adziz berkata... [Reply to comment]

kalau boleh tahan jgn ambil... byk sgt kesan epidural tu.... byk2 zikir2, Allahumma Ya Fattah, Ya Qhafidh, Ya Salam... insyaAllah... semoga Allah permudahkan....

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI