Dapur Tanpa Sempadan...

Selasa, 6 September 2016

Check up terakhir..

 

Temujanji jam 2.30 petang. Sampai hospital , jam 2.20 petang. Sekadar nak check up biasa dan nak tengok bilik, kononnya.. Sekali bila masuk jer jumpa Dr. Tan A.E , terus dia kata dah ada bukaan ! 3cm !!  Dan pada masa sama, adik aku di Cheras dah pun selamat melahirkan anak perempuannya.. anak ke 3 ! 4.1kg !! Huhuhuh..

image

Doktor tanya.. nak terus masuk bilik atau nak balik rumah dulu ? Kemas pakaian ! Hahaha.. Opkos la nak balik dulu.. Seriau kot nak terus masuk… dah ngan budak budak ni ada sekali ! Diorang pulak dok buat perangai pelik ! Mana mana gi , abis huru hara tempat tu .. Macam tau tau je nak dapat adik ! Hahahah..

Bagitau doktor.. malam datang semula.. Hahaha.. Terus keluar dari sana , dan menuju ke Putrajaya. Nak jumpa Dr.Azi di Klinik Pakar Wanita Azalea.. hehehe.. Doktor peribadi tu… tanya pendapat untuk kali terakhir..

Alhamdulillah.. Dr. Azi beri pendapat yang melegakan.. Dan dia check sekali lagi.. memang ada bukaan.. 3cm ! Hahahaha.. Dia terkejut memula.. Dah tau ada bukaan , nape balik ? Hahahaha.. Dr.Tan kata esok subuh baru masuk wad..

Lepas tu terus g Teh Tarik Place kat Ayer @8 tu.. Dia teringin nak makan mee goreng sebelum berpantang ! Last call gituuu.. Hahahaa..

image

Selesai makan.. balik rumah di Sepang.. Kemas kemas.. dan gi antar anak anak ke Cheras dulu.. mintak mak tolong jagakan.. Nasib baik cuti sekolah ! Huhuhuh.. Kalau tak , aku pening wooo !

Pastu.. g semula ke Prince Court Medical Centre.. Adehhh.. Terbayang hari esok camana ! Arghhhh..  Gerun pon hado…

image

View dari bilik.. bukan bilik hotel tapi hospital !

Doakan moga segala urusan dipermudahkan oleh Allah.. Terima kasih atas doa kalian dan kesetiaan membaca blog ini. Pasni kembali cerita pasal baby lak.. huhuhu.. InshaAllah.

5 komen :

Shiqeen Sattar berkata... [Reply to comment]

Alhamdullillah Allah dah permudahkan.. betul timing time cuti sekolah. Allah sebaik-baik perancang! Mintak je pasti DIA bagi.. semoga dipermudahkan urusan Ben dan Zila. Amiinn Ya Robb!

ZULHILMI TEMPOYAK berkata... [Reply to comment]

semoga dimudahkan Abg Ben

Fadhilah Yunus berkata... [Reply to comment]

semoga dipermudahkan segala urusan dan ibu baby sihat2 je..aminn

Dkna Abza berkata... [Reply to comment]

Wah..kak zila dah nak bersalin. Semoga dipermudahkan kak zila..

Nurul Nadiah berkata... [Reply to comment]

Semoga selamat ibu dan anak abg ben...

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI