Dapur Tanpa Sempadan...

Sabtu, 10 September 2016

Sony Xperia XZ atau Iphone7 ?

 

Ah, sudahhhh ! Ari tu , aku dah teringin nakkan Samsung Galaxy Note 7 tapi terpaksa batalkan niat sebab dah ditarik semula dari pasaran gara gara kes bateri meletup dan beberapa isu lain yang mendapat kritikan hebat dari peminat peminat setia Samsung. Baca entri Galaxy Note 7 jatuhkan ‘maruah’ SAMSUNG !.

Dan kelmarin , APPLE melancarkan produk terbaru mereka , Iphone 7 yang turut membuka pre order bagi mereka yang dah lama ternantikan sesuatu yang lebih baik daripada sebelum ni..

Secara jujurnya , aku terpikat dengan Iphone 7 ! Bukan sebab jenama tetapi spesifikasinya yang cukup menawan jiwa.. Huhuhuh.. Rekabentuk serta warnanya memang mampu membuatkan mana mana insan yang tengah banyak duit atau yang tengah kumpul duit untuk kawin , kembali berfikir.. nak kawin atau beli Iphone 7 ! Hahahah.. kalau betul ada, memang patut ditinggalkan je orang gini ! Hahahaha..

image

Cantik ? Leh google spesifikasinya yer.. Aku google gak.. Ramai bagi komen yang baik… er , seperti Note 7 ! Hahaha.. Bila dah keluar , baru nampak ‘masalahnya’.  Dengar kata harga RM3K+ gak , kan  Huhuhuh..

Ok.. Dan semalam , SONY telah melancarkan produk terbarunya ! Huhuhuh.. SONY XPERIA XZ yang dikatakan lebih kepada SONY XPERIA Z6 ! Huhuhuh.. ‘Mereka’ masih nakkan  Z series rupanya..

Aku guna SONY XPERIA Z. Banyak perbezaan dengan SONY XPERIA Z series yang aku guna sebelum ni. Namun SONY XPERIA XZ ni punya spec yang buatkan aku rasa cam nak je tukar ke XZ !

image

Harga , dengar cerita pon lebih kurang cam Iphone 7. Yeker ? Kena tunggu masuk Malaysia dulu la jawabnya..

Mana satu akan jadi pilihan aku ?

1 komen :

razzwey razz berkata... [Reply to comment]

Kalau ada Xperia RZ baru ai beli, sempena nama gituh! Hahahahaaa

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI