Anak no 2 memang suka ‘mencabar’ eh ?

 

Lagi dilarang , lagi dia buat ! Itulah Zahra.. dan juga aku ! Masing masing anak no 2 ! Aku tak tau la tu sebab baka atau memang perangai anak no 2 ! Grr… kekadang boleh pening aku dibuatnya dek si Zahra. Agaknya macam tu gak kot mak dan arwah ayah aku rasa dulu.

Selain seperti ‘mencabar’ , anak no 2 ni memang takkan dengar cakap buat pertama kali. Diulangi sekali lagi dengan penuh kelembutan disertai dengan carpet merah , baru dia akan patuh arahan kita… Fuh , dasat gak eh anak no 2..

Seperkara lagi , anak no 2 ni jangan usik dia. Jika diusik , ahaaaa.. dia boleh jadi ‘monster’ tanpa diduga ! Eh ???? Huhuhu.. Nak kata panas baran tu tak la.. cuma dia jenis jangan diusik. Baik hati , lembut serta bertolak ansur tapi perlu tau caranya..

image

Cemburu ? Huhuh.. bila dia tercabar , dia akan jadi seorang yang amat cemburu.. kan anak no 2 , kannnn..

7 ulasan:

  1. hihihi comel je zahra dalam gambar..

    anak no 2 kat rumah ni memang boleh tahan gak laa perangai dya suatu ketika dulu, jenis tak makan saman, cakap mama abah pon tak endah.. kdg2 naik hantu gak laa handle dya, husna sampai nangis2 padahal masa tu kita tgh tegur dya, kita pulak yg nangis.. hahaah.. syukur skarang tgk dya dah makin matang, bila sedar perbuatannya mengguris hati org lain, cepat2 dya betulkan keadaan..:)

    BalasPadam
  2. erm.. anak no 2.. ariq.. hmm.. macam2. hahaha

    BalasPadam
  3. Sama lah anak saya yang no 2 tu.. baru setahun setengah.. tapi garang yang amat.. hehehe..

    BalasPadam
  4. Betul lah tu..hehe saya pun anak ke-2 dan saya memang garang (bila perlu) hahaha but kalau depan orang yang tak kenal, sangat ayu XD nanti zahra pun mesti akan ada macam ni perangainya ><

    BalasPadam
  5. Sama mcm ank sy no 2...nurrul husna..bikin fening den...kuat sentap..ratu air mata..tang ngamuk toksah habaq..ade aje idea dy nk attention kita..kn tau cara nk pujuk dy lak..hadoi..mulut becok..haha..ayahnyer pun no 2..cm sama je perangai..wakaka..

    BalasPadam
  6. memanggggg.... anak no. 2 saya mastermind.. ada aje planning dia... jgn dikata jgn .. yg itu akan dibuatnya... sgt mencabar dan sangat kontra dgn abg dia.... sangat outspoken, sgt berani, cepat boring, suka sgt cabaran.. penah buat berudu jd pet sehingga jd katak kecik.. simpan dlm kocek bawa kemana2.... adehhhh mak nye sgt geli.... kekdg terlepas dgn mak dia terloncat......

    BalasPadam
  7. anak no 2 sy umur 14 bulan, garang jgk klu abg dia rampas barang dia tgh syok main...tp yg x tahannya manja sangat3

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009