Dapur Tanpa Sempadan...

Rabu, 12 Oktober 2016

Kenali Blogger #KBBA9 : AYUE

 
Hurmm… jangan pelik tengok artikal ni ! Bukan aku karang yer . Ni blogger tu yang karang sendiri. Blogger ni tua dah tapi terperangkap dalam badan budak kecik ! Jadi gini laaa ..
AYUE.. aku tak beberapa ingat sangat pasal dia ni cuma satu kenangan je membuatkan aku teringat akan dia !
PAINTBALL !

Sebagai blogger dalam #KBBA9 , pada awalnya aku nampak dia masih tercari rentak namun dia dapat menyesuaikan diri dah mula join event event bersama #KBBA9. Dan semakin ranggi ! Haaaa.. Blogger kepala giler giler ni memang patut bawak gi trip. Takda malu nak buat vlog ke.. buat video ke.. Kiranya tak de la nak control cun ! Bukan apa .. blogger perempuan ni nak bersaing dengan blogger lain yang pertaruhkan muka ketika ni , memang payah aa.. Hanya kelebihan yang ada seperti kesantaian mereka serta keramahan saja mampu memikat untuk mendapatkan job job yang ada..

Ok , jom baca kisah dia..
_________________________________________________________
ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA
First of all, nak ucap terima kasih kepada Abg Ben Ashaari sebab bukak segmen ni…
Okay sebelum masuk bab blog, nak intro sikit pasal diri sendiri la..
Aku??? Nama aku Ayue tapi nak glamour sikit jadilah AyueJean atau lagi senang AJ…. Hahahhaahah…
AJ berumur 30 tahun.. Tapi apa ada hal… Age is just a number.. =D
Seorang yang suka bercakap dan sukakan aktiviti luar/lasak…
Masih belum berkahwin.. (Insyaallah soon..)

Pemilik blog www.ayuejean.com yang mula bertapak dalam bidang blogging pada tahun 2010…
Tagline “Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci” tu AJ rasa korang tau dari mana dan pasal apa kalau pernah jumpa AJ in person! Hahahahahaha….
 
image

Actually, tak tau pun dari mana hujung pangkal berblog ni… Tengok orang lain ada blog, AJ pun sama nak berblog….. Seawal setahun pertama tu memang tak tau mana arah tuju blog ni….
Entri pun update tak update masa tu… Yelah AJ ni bukanlah jiwa penulis sangat kot…
Lepas tu dekat hujung tahun 2011 tu barulah AJ agak aktif dalam dunia blog dan mula keluar dari kepompong maya, jumpa rakan-rakan blogger di alam nyata pulak… Or senang cerita mula pegi event laaaa…. =D
Tapi waktu ni masih lagi turun naik blognya….
 
Ben Ashaari dan KBBA???

Jujurnya masa awal-awal berblog ni, AJ tak kenal siapa itu Ben Ashaari…. Maaf Beben! =D
AJ sendiri tak ingat bila start kenal Ben Ashaari… Errrr.. Kalau tak salah kan, melalui segmen yang dia selalu buat dulu…..
Dari situ AJ mula kenal rakan-rakan blogger lain, tau sikit-sikit selok belok blogging…
Penghujung tahun 2012 atau awal tahun 2013 kalau tak salah AJ mula join KBBA…..
Terima kasih sudi terima AJ sebagai salah sorang ahli komuniti ni.. Bukan senang kan?
Melalui komuniti KBBA, AJ banyak belajar mengenai blogging….
Alhamdulillah melalui komuniti ni AJ dapat lebih ramai kawan yang tak lokek nak share ilmu baru blogging….
Dari zero, AJ dapat gain knowledge sikit demi sikit….

Ben Ashaari sendiri pun  banyak main peranan….
Dialah yang selalu bebel-bebel suruh rajinkan diri update blog….
Lepas tu tegur anak-anak buah mana yang tak betul, tak okay…..
Terima kasih ye Beben….
image
Okaylah… Rasanya ini je la kot yang boleh AJ tulis…
Rasa putus ayat pulak nak type panjang lagi..
By the way, thanks sudi luanglan masa membaca…
 
 
So dah terlanjur korang membaca ni, jangan lupa follow :
 
Nampak siap promo… Hahahahhaa…

P/s : Segala komen Abg Ben Ashaari pasal AJ dan  blog, AJ terima secara terbuka….
No sentap-sentap… Hahahahhahaha…

Bye!

5 komen :

Shiqeen Sattar berkata... [Reply to comment]

Ayue memang sempoiii!! Tahniah Ayue!

YB Shehan berkata... [Reply to comment]

Suka budak ayue ni. Leh tahan giler dia ni. Hahahahaha.

Lisa Nurulain berkata... [Reply to comment]

Tkpernah jmpa kak ayuuuu hihi

Nina Mirza berkata... [Reply to comment]

Memang Ayue ni bila bercakap non stop. Hahaa
Luv you Ayue. Muahhxxx!!

Aznan Sd berkata... [Reply to comment]

Keep your sempoi-ness forever..

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI