Dapur Tanpa Sempadan...

Rabu, 12 Oktober 2016

Best rupanya berdetox ni !

 

Semalam , rasa terseksa sebab tak dapat nasi ! Nak ayam.. nak ikan.. nak protein dan apa juga la yang boleh mengenyangkan ! Takkan  kenyang minum air gini serta makan salad je ! Arghhh..

image

Pastu makan malam , gi gym jap pastu berenang ! Confirm lapar pastu kan ? Ok.. balik bilik.. update blog.. pastu terlena.. Lapar ? Hurm.. tipu la tak kan ? Tapi yang pastinya , aku tidur nyenyak.. dan bangun awal ! Tak perlu alarm dah untuk bangun subuh ! Sebelum subuh aku jaga dah ! Huhuhu..

Dan ni paling best ! Aku bangun , takda dah menguap dan sebagainya.. Segar ! Tak sabar nak mulakan hari baru dan nak rasa ‘sarapan pagi ‘ dan ‘ makan tengahari ! Aku nak tau apa menu kitorang..

Hahahaha..

Terkejut bila tengok ! Hahahaha..

Yang bawah ni , sarapan pagi..

image

Dan yang bawah ni , makan tengahari !

image

Waahhh.. dah tak rasa nak makan megi , KFC , burger.. apa saja makanan yang tidak menyihatkan ! Sebab apa ? Sebab badan rasa ringan.. perut tak padat tapi kenyang ! Tau camana rasa bila gitu ?? Rasa nyaman sungguh !

Tak caya ? Cuba la try.. buat la 2-3 hari.. Google je minuman detox ni.. Cam yang ni ada ginger , timun , seleri dan lemon ! Fuh… best siut !

2 komen :

yanie yusuf berkata... [Reply to comment]

wahh dah jeles nya dapat ber'detox'.. walaupun mkn sayur je tu..tp mesti best sekali skali berdetox dengan cara yang betul..

YB Shehan berkata... [Reply to comment]

mmg ada beza la balik nanti. confirm!!

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI