Dapur Tanpa Sempadan...

Selasa, 11 Oktober 2016

Buat apa kat Phuket ?

 

image

Poyo ? Orang lain pon gi pernah gi Phuket tapi tak la ‘bising’ cam.. kitorang kan ? Hehehehe.. Yer , memang.. ramai je orang pernah g Phuket.. tapi masalahnya apa yang kitorang buat kat sini , adalah berbeza sangat ! Kitorang datang sini ‘berehat sambil mengubah kehidupan’ kitorang ! Haaa…

Ini adalah trip travel antarabangsa #KembaraKBBA9 yang pertama. 4 blogger terlibat termasuk aku. Mereka ialah Sohoque , Shiqeen Sattar dan Ayue.

image

Sapa sangka kan ? Aku memang berazam lama dah nak dapatkan trip travel berkumpulan begini.. Dan akhirnya  tercapai ! Alhamdulillah. Dan menariknya , kitorang bukan sekadar travel tetapi mempelajari sesuatu yang lama dah aku nak buat ! Menjaga pemakanan dan melakukan senaman yang betul. Hanya untuk mengekalkan kesihatan serta tubuh badan yang muda.. dan yang penting , tiada lagi tekanan !

Tapi bukan mudah woo.. Cabaran dia memang gempak laa ! Hahahaha.. Aku pernah buat dulu.. mampu tahan seminggu jer ! Tu pon curik curik makan nasi atau daging ayam ! Yang ni , sayur semata mata !

image

Kitorang di The LifeCo Phuket. Kalau rasa nak punya badan yang sihat , sila ikuti perkembangan seterusnya aku dan rakan rakan blogger di Facebook , Instagram dan blog !

Badan ringan n sedap jer makan sayur. Sendawa pon wangi ! Hahahaha..

6 komen :

Afiq Halid berkata... [Reply to comment]

Fuhhhh. Terliur tgk salad warna warni. Kena pula dressing yg sedap.

YB Shehan berkata... [Reply to comment]

Rasa boleh kot cabar diri makan health food gini.. nak juga la cuba.huuu

aswaleyla berkata... [Reply to comment]

syok nye dah smpai phuket

Nadia Johari berkata... [Reply to comment]

sayur pun sedap..kalau kuah dia sedap..sdap tak kuah die..hehe

Julia Johari berkata... [Reply to comment]

Tang sendawa wangi tu tak tahan hahahha...selamat maintain makan sayur sampai malaysia ye ben hehehe

Pokok Manggis Depan Rumah berkata... [Reply to comment]

Tahniah abg Ben. Bukan senang nak dapat pergi macam tu. Sendawa wangi tu yang terbaik.

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI