Dapur Tanpa Sempadan...

Selasa, 18 Oktober 2016

Cara mudah untuk kekal muda !

 

Hehehe.. Semalam aku gi gym. Tengok kawan kawan kat sana , memasing berperut. Huhuhuh.. Muda muda belaka ! Aku senyum. Tapi tak la perli atau kutuk bagai… Tak baik !

Sebagai kawan , aku kasi nasihat. Berpengalaman 4 hari di Phuket berdetox , aku cerita pada mereka bagaimana SAYURAN mampu membuang segala kotoran dalam badan ! Dan bila kotoran tiada , muka akan kelihatan segar dan ceria ! Awet muda la tu kan ?

Dan amalkan setiap hari , minum jus segar ! Jangan beli yang kat pasaraya tu.. Hehehe.. Sowiiii ! Bukan tak bagus tapi.. korang pon tau kenapa.. Tengok je la kandungan di label kotak tu.. Dah boleh tau dah..

Itu yang aku buat dulu tapi sekarang , aku nak ubah !

image

Aku nak cari juicer blender ni ! Wife kata ada dah tapi tak pernah lak nampak dia guna. Kalau takda , kena beli. Hari ni nak shopping sayur dan buah buahan. Nak buat stok seminggu. Aku rasa ni lagi jimat dari dok makan kat luar jer ! Huhhuhu..

Dan yang aku pasti la.. bila asyik minum jus sayur dan buah ni , kentut pon tak bau , ok !! Try la kalau tak cayaaa ..

6 komen :

yanie yusuf berkata... [Reply to comment]

Fuh jenuh nak habiskan sayur sarapan smlm.. hihih tapi hari ni cuba lg tp dengan penambahan menu lain bg tak masuk angin perut.. tq abg Ben bagi semangat..

Julia Johari berkata... [Reply to comment]

keep it up

Shiqeen Sattar berkata... [Reply to comment]

Bab kentut tu ss setuju hahaha

mak Jemah berkata... [Reply to comment]

assalam abam Ben. boleh la lepas ni share resepi untuk air detox sayuran ni..
boleh mencuba nanti

Abvul Rasvid berkata... [Reply to comment]

Hahaha teringin gak nak makan yang sihat2 jer. Masa muda ni la kena jaga makan. Nak try kurangkan makan fastfood la lepas ni T.T

Rozita Abdul Rahman berkata... [Reply to comment]

tabik ben sekarang ni.. ni yg org kata muda pada fizikal dan minda kan..

kentut mmg dipengaruhi oleh apa yg kita makan.. najis pun gitu..

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI