Tips lebatkan rambut bayi.

 

Ni mak aku yang buat.. aku pernah cerita kat blog dulu.. lepas Qhaliff cukur rambut , aku sapu dengan minyak ni jer. Aku tak pasti la samada kerana minyak ni atau memang baka lebat rambut sebab aku ngan wife memang lebat rambut ! Apa apa pun , leh je cuba ! Ada yang kata dia pon pernah guna dan berkesan.. hehehe..

Minyak buah keras namanya.

image

Apakah ramuannya ? Camana nak buat ? Sat aku cari balik entri tu.. hehehe..

“ Cara nak menyediakannya tak susah kata mak aku .. Masak santan sampai keluar minyaknya . Pastu asingkan minyak tu dan kemudian tumbuk buah keras hingga hancur ..Pastu campurkan kedua duanya .. Jumlah santan yang digunakan , banyak yer .. Kasi sejuk , baru letak skit kat kepala baby .. “

Tapi nak lagi senang.. beli je yang ready made.. hehehe..

3 ulasan:

PeringatanIni adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009


Dikuasakan oleh Blogger.