Dapur Tanpa Sempadan...

Ahad, 9 Oktober 2016

Tips lebatkan rambut bayi.

 

Ni mak aku yang buat.. aku pernah cerita kat blog dulu.. lepas Qhaliff cukur rambut , aku sapu dengan minyak ni jer. Aku tak pasti la samada kerana minyak ni atau memang baka lebat rambut sebab aku ngan wife memang lebat rambut ! Apa apa pun , leh je cuba ! Ada yang kata dia pon pernah guna dan berkesan.. hehehe..

Minyak buah keras namanya.

image

Apakah ramuannya ? Camana nak buat ? Sat aku cari balik entri tu.. hehehe..

“ Cara nak menyediakannya tak susah kata mak aku .. Masak santan sampai keluar minyaknya . Pastu asingkan minyak tu dan kemudian tumbuk buah keras hingga hancur ..Pastu campurkan kedua duanya .. Jumlah santan yang digunakan , banyak yer .. Kasi sejuk , baru letak skit kat kepala baby .. “

Tapi nak lagi senang.. beli je yang ready made.. hehehe..

3 komen :

syima yusuf berkata... [Reply to comment]

Wahh boleh lah mencuba petua ni

Shiqeen Sattar berkata... [Reply to comment]

Yup betul santan mmg bagus utk rambut. Dulu pernah wat

mas saari berkata... [Reply to comment]

boleh try buat ni sbb rambut kita sikit!

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI