Dapur Tanpa Sempadan...

Sabtu, 26 November 2016

Blogger dikejarkan ke hospital sewaktu melancong di Phuket.

 

Alhamdulillah.. Team Kembara KBBA9 semalam dahsampai ke Patong Beach , Phuket  dan kini berada di  Krabi. Seronok diorang berjalan jalan. Amboiii.. tengok gambar memasing , beria senyum memasing. Huhuh..

image

image

image

Tapi aku dikhabarkan oleh ketua team Kembara KBBA9 , salah seorang blogger tidak sihat semalam dan terpaksa dikejarkan ke hospital. Nasib baik agen travel yang menguruskan mereka , telah membantu mereka dan Alhamdulillah , blogger tu telah kembali sihat dan ceria.. Huhuh.. Tak sabar nak redah lagi dengarnya.. Hee..

Bayangkan jika mereka yang tiada pengalaman di sana , tiba tiba jadi kes cam ni ! Kalau dah tau selok belok kawasan tu ok la.. Kalau tak tau ? Silap silap mau kena kencing lagi kat sana !

Ditambah lagi , setiap pakej trip diorang ambik melalui agensi travel , Ayden Averroes Travel ni , masing masing ‘dibekalkan’ dengan travel insuran. Semua diuruskan oleh mereka. Tak payah pening pening.. 

Sebab tu pilih agen travel yang berpengalaman dan pantas membuat tindakan bila berlaku satu satu kes atau isu.. kan kan ?

Pasni ada trip Kembara KBBA9 ke Perth dan Seoul jugak.. Bali pon hado ! Heeee… Nak ikut ? Cepat cepat la join kitorang..

Nak tau lebih lanjut pakej pakej travel yang murah tapi berbaloi , boleh tengok di ..

Fb page: Ayden Averroes Travel
Ig: @aydenaverroes_travel
Pakej Murah-Murah Kak Joyah : @pakejmurahmurahkakjoyah

23 komen :

fakarudinft.blogspot.my berkata... [Reply to comment]

Betul.....kita perlu cari travel agen yg berwibawa...sebab ia akan banyak membantu bila ada kes kecemasan....

fakarudinft.blogspot.my berkata... [Reply to comment]

Betul.....kita perlu cari travel agen yg berwibawa...sebab ia akan banyak membantu bila ada kes kecemasan....

yanie yusuf berkata... [Reply to comment]

Blogger mana tu abg Ben 😂.. Betul.. kalau pi sendiri jadi macam tu buntu gak nak buat apa. Mau byr puluh ribu.

Afiq Halid berkata... [Reply to comment]

Tahniah buat tarvel agensi tersebut. Almaklumlah, kita di tempat orang. Harap semua sihat2.

fizafantagirO berkata... [Reply to comment]

nasib baik agen berpengalaman . Lepas ni kalo nk travel kene pilih agen yg mcm ni :)
btw korangg take care!

Ishak Ismail berkata... [Reply to comment]

Fuuuh... aku ikut gi mana ek? Lupa dah.. hahaha

Mummy Julia berkata... [Reply to comment]

Wow bestnya jalan-jalan kat sana. Yup agree better kalau nak pi travel kena cari travel agen di yg berpengalaman sebab kalau jadi apa2 takdelah menyesal di kemudian hari.

Lan Careno berkata... [Reply to comment]

Uihh.. Sape tu... Nsb baik guna Travel agent... Kalau sendiri mmg jenuhh...

anazarin dotcom berkata... [Reply to comment]

Alhamdulillah..selamat tak ada apa2 kat blogger tu...pantas juga agent travel nie wat keje..bila lah dapat melancong keluar negara macam dieorang nie...hehehehe

iffah hussin berkata... [Reply to comment]

Naseb ada agen yg berpegalaman dan bertanggung jawab macam tu... rasa selamat dgn adanya agen travel mcm ni... prihatin kepada pelanggannye.

Emarieys berkata... [Reply to comment]

Tahniah kpd Ayden Averroes Travel.. Take care semua blogger di sana.

gulew kapas berkata... [Reply to comment]

Tahniah buat agensi travel yang pantas membuat kerja!

Mama Kembar 3 berkata... [Reply to comment]

Ishh betul gak tu kan, kalau pergi sendiri mungkin kelam kabut tak tau klinik ka hospital kat mana. Lagi selamat dan mudah guna travel agen yang dah biasa kat sana

Eraz Fadli berkata... [Reply to comment]

Alhamdulillah dapat travel agent yang bagus..

Shahkhairul Nizam Ramli berkata... [Reply to comment]

Perghhhh kak jemah. Kelas koooo.

Nasib ada agent. Kalau p sendiri. Mau jenuh
Nak cari klinik or sepital berhampiran

Dura Norell berkata... [Reply to comment]

Aktif betul team KBBA9 ni ya :) Alhamdulillah dpt travel agent yg bagus cenggitu.

Saidila Abdul Rahman berkata... [Reply to comment]

terbaiklah kalau camtu.....idak ler risau kot jadi apa2.....semua travel agent uruskan.....bagus2

Shiqeen Sattar berkata... [Reply to comment]

Siapa yg sakit tu?

Lisa Nurulain berkata... [Reply to comment]

tula... kena ada ayng boleh jaga kita... kot jadi mcm ni kan .

PCL berkata... [Reply to comment]

Ya betul kena cari agensi pelancungan yg bagus utk urus percutian kita ke mana2...mudah kalau berlaku kecemasan ada yg bertanggungjawab nk bantu.

Cr. Siti Hazreen Shahrom berkata... [Reply to comment]

wow bestnya, kalau nak pakai agen memang kena hati2 kalau dapat yang hampeh, eeee gerammm

Cik Azz berkata... [Reply to comment]

Moga tidak ada lagi kes kecemasan macam ni.

nurdilla zaini berkata... [Reply to comment]

Syukur dapat travel ejen yang bertanggungjawab dan uruskan semuanya dengan baik sekali.

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI