Blogger dikejarkan ke hospital sewaktu melancong di Phuket.

 

Alhamdulillah.. Team Kembara KBBA9 semalam dahsampai ke Patong Beach , Phuket  dan kini berada di  Krabi. Seronok diorang berjalan jalan. Amboiii.. tengok gambar memasing , beria senyum memasing. Huhuh..

image

image

image

Tapi aku dikhabarkan oleh ketua team Kembara KBBA9 , salah seorang blogger tidak sihat semalam dan terpaksa dikejarkan ke hospital. Nasib baik agen travel yang menguruskan mereka , telah membantu mereka dan Alhamdulillah , blogger tu telah kembali sihat dan ceria.. Huhuh.. Tak sabar nak redah lagi dengarnya.. Hee..

Bayangkan jika mereka yang tiada pengalaman di sana , tiba tiba jadi kes cam ni ! Kalau dah tau selok belok kawasan tu ok la.. Kalau tak tau ? Silap silap mau kena kencing lagi kat sana !

Ditambah lagi , setiap pakej trip diorang ambik melalui agensi travel , Ayden Averroes Travel ni , masing masing ‘dibekalkan’ dengan travel insuran. Semua diuruskan oleh mereka. Tak payah pening pening.. 

Sebab tu pilih agen travel yang berpengalaman dan pantas membuat tindakan bila berlaku satu satu kes atau isu.. kan kan ?

Pasni ada trip Kembara KBBA9 ke Perth dan Seoul jugak.. Bali pon hado ! Heeee… Nak ikut ? Cepat cepat la join kitorang..

Nak tau lebih lanjut pakej pakej travel yang murah tapi berbaloi , boleh tengok di ..

Fb page: Ayden Averroes Travel
Ig: @aydenaverroes_travel
Pakej Murah-Murah Kak Joyah : @pakejmurahmurahkakjoyah

23 ulasan:

  1. Betul.....kita perlu cari travel agen yg berwibawa...sebab ia akan banyak membantu bila ada kes kecemasan....

    BalasPadam
  2. Betul.....kita perlu cari travel agen yg berwibawa...sebab ia akan banyak membantu bila ada kes kecemasan....

    BalasPadam
  3. Blogger mana tu abg Ben 😂.. Betul.. kalau pi sendiri jadi macam tu buntu gak nak buat apa. Mau byr puluh ribu.

    BalasPadam
  4. Tahniah buat tarvel agensi tersebut. Almaklumlah, kita di tempat orang. Harap semua sihat2.

    BalasPadam
  5. nasib baik agen berpengalaman . Lepas ni kalo nk travel kene pilih agen yg mcm ni :)
    btw korangg take care!

    BalasPadam
  6. Fuuuh... aku ikut gi mana ek? Lupa dah.. hahaha

    BalasPadam
  7. Wow bestnya jalan-jalan kat sana. Yup agree better kalau nak pi travel kena cari travel agen di yg berpengalaman sebab kalau jadi apa2 takdelah menyesal di kemudian hari.

    BalasPadam
  8. Uihh.. Sape tu... Nsb baik guna Travel agent... Kalau sendiri mmg jenuhh...

    BalasPadam
  9. Alhamdulillah..selamat tak ada apa2 kat blogger tu...pantas juga agent travel nie wat keje..bila lah dapat melancong keluar negara macam dieorang nie...hehehehe

    BalasPadam
  10. Naseb ada agen yg berpegalaman dan bertanggung jawab macam tu... rasa selamat dgn adanya agen travel mcm ni... prihatin kepada pelanggannye.

    BalasPadam
  11. Tahniah kpd Ayden Averroes Travel.. Take care semua blogger di sana.

    BalasPadam
  12. Tahniah buat agensi travel yang pantas membuat kerja!

    BalasPadam
  13. Ishh betul gak tu kan, kalau pergi sendiri mungkin kelam kabut tak tau klinik ka hospital kat mana. Lagi selamat dan mudah guna travel agen yang dah biasa kat sana

    BalasPadam
  14. Alhamdulillah dapat travel agent yang bagus..

    BalasPadam
  15. Perghhhh kak jemah. Kelas koooo.

    Nasib ada agent. Kalau p sendiri. Mau jenuh
    Nak cari klinik or sepital berhampiran

    BalasPadam
  16. Aktif betul team KBBA9 ni ya :) Alhamdulillah dpt travel agent yg bagus cenggitu.

    BalasPadam
  17. terbaiklah kalau camtu.....idak ler risau kot jadi apa2.....semua travel agent uruskan.....bagus2

    BalasPadam
  18. tula... kena ada ayng boleh jaga kita... kot jadi mcm ni kan .

    BalasPadam
  19. Ya betul kena cari agensi pelancungan yg bagus utk urus percutian kita ke mana2...mudah kalau berlaku kecemasan ada yg bertanggungjawab nk bantu.

    BalasPadam
  20. wow bestnya, kalau nak pakai agen memang kena hati2 kalau dapat yang hampeh, eeee gerammm

    BalasPadam
  21. Moga tidak ada lagi kes kecemasan macam ni.

    BalasPadam
  22. Syukur dapat travel ejen yang bertanggungjawab dan uruskan semuanya dengan baik sekali.

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI