Di rumah Aariz tidur di dalam buaian. Apakah sukar bila travel nanti ?

 

Ramai kawan kawan kata kalau si bayi kalau diajar tidur dalam buaian , nak ke mana mana nanti payah nak tidur ! Nak kena usung buaian tu jugakk ! Hurmm..

Sewaktu Qhaliff dulu , aku memang tak kasi buaian. Camana sekali pun cuba gak tidur di atas tilam. Dodoi sampai dia tertidur. Bila buat gitu , memang tak jadi kerja la aku ! Kena tumpu kat dia 100%. Hurmm..

Zahra , aku terpaksa kasi tidur dalam buaian. Tu pun selepas usia setahun kot ketika di rumah mak aku. Zahra payah skit sebab suka menepek kat kita  24 jam ! Selepas dapati tidur di dalam buaian , si kecil lebih puas , aku rasa aku nak tidur dalam buaian gak la  untuk baby akan datang , tak was was dah nak kasi tidur dalam buaian tetapi camana nak travel nanti ?

Aariz terpaksa aku kasi dia tidur dalam buaian. Lepas menyusu , sendawakan dia dan letak dalam buaian. Lena sangat ! Dan hari ni , aku sekeluarga ke Gambang atas urusan keluarga. Menariknya , tak bawak buaian pun ! Teringat ada kawan aku , kemana saja dia pergi… dia kena usung buaian sama ! Huuh..

Aariz tidur lena.. tapi dengan syarat.. Heee.. Kena ada mak dia !

image

Heee.. lega gue ! Pasni nak kena ajar guna car seat lak.

4 ulasan:

  1. Alhamdulillah..kalau guna buaian dirumah tapi berjalan tak perlu bawa buaian...kira ok tu..

    BalasPadam
  2. anak saya yang 2 orang sebelum ni pun tidur buai siang. tapi malam elok je tidur dgn saya. bila travel pun alhamdulillah xde masalah

    BalasPadam
  3. lor.. ben kat gambang ke? dah balik lum? tak dapat bayang kalau ben yg tido buai.. hahaha...

    tengok budak gak ben.. ada yg ok ada yg tak.. anak saya yg sulung sangat tak ok.. usung ke hulu hilir buai.. anak yg lain ok je..

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009


Dikuasakan oleh Blogger.