Dapur Tanpa Sempadan...

Selasa, 29 November 2016

Gym murah di Kok Lanas , Kelantan.

 

Di KL , gym biasanya aku pergi dalam harga RM6. Gym rakyat aku tak pasti lak harganya tapi dalam RM5 ? Ke dah naik gak harganya.. Hurmm.. Cuma gym rakyat kat KL ni , biasanya akan dipenuhi dengan badang badang sasa gitu haa.. Yang ikan bilis cam aku ni , mampu main besi besi ciput je la.. Tunggu diorang abis  atau kena datang sebelum gym bukak.. Hahahaha.. Dapat la merasa amik bau gitu..

Dan dalam masa 2 bulan kebelakangan ni , aku selalu gi dua gym di area Sepang dan Nilai. Satu Razrah Studio yang dekat ngan rumah aku .. dan satu lagi Dream Gym. Razrah Studio . harga standard la , RM6. Barang tak beberapa banyak tapi berpeluh la kalau main.. Dream Gym , bayar walk in , RM13. Sekali masuk ! Tapi barang n mesin memang puashati laa.. Bersih dan terjaga ! Takda isu bagi aku.

image

Di Kok Lanas , ada satu gym. Ada banyak gym dengarnya kat sini tapi adik ipar aku bawak aku ke satu gym ni dan aku puashati sangat laaa gym kat sini..

Hard Gym.. sekali masuk RM5. Dapat air mineral botol kecik satu !Heee.. Bermakna masuk RM4 je sebenarnya.. Murah ? Hahahaha.. Kalau kat KL , aku confirm akan penuh punya sampai kena beratur nak masuk bersenam !

Best part.. Mesin n barang semua baru baru ! Memang gempak laa.. Kalau nak buat badan , confirm jadi cepat punya.. Tapi kena ada coach la.. heee.. Main belasah je , memang tak jadi la.

image

image

image

image

image

Ada satu bahagian aku tak amik gambar.. Situ semua free weight. Bagusnya , budak dan orang dewasa leh join sama berworkout ! Tarak hal punya.. Setakat aku gi malam tadi , abang dinosour takda la.. Semua size size cam aku. Ok la maknanya ! Puas la nak main.. Takda segan silu.. Hahahha..

Bagi aku la.. bila ada gym kat satu satu taman perumahan tu , ianya satu perkembangan sihat. Remaja dan orang dewasa leh lepak kat sana sambil bersenam. Takda la membuat masa lepak tak tentu arah je kan ?

Maka.. mintak kerajaan hapuskan cukai untuk barangan gym agar rakyat dapat kurangkan stress dengan cara bersenam.. stress sebab tarah hidup makin naik dan kehidupan makin mencabar di tanah air sendiri.. heee..

1 komen :

aksarafendi berkata... [Reply to comment]

hanya mampu layan gym kat opis je..tu pun brg byk rosak.

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI