Dapur Tanpa Sempadan...

Isnin, 7 November 2016

Sebelum pergi gym dan bila kulit alergik !

 

Secara jujurnya aku cakap.. setiap kali bangun tidur , selepas berworkout di gym , leher dan bahu akan terasa sengal. Leher akan jadi terasa. Risau salah urat jer ! Dan ada sesekali rasa seperti Robocop dah bila jalan !

Sejak Cosmoderm keluarkan Deep Heat Lotion , aku sememangnya cuku[ lega ! Sebelum ke gym dan selepas mandi.. sebelum tidur , aku akan sapu dulu di otot dan juga leher untuk elakkan ketegangan yang terlampau ! Maka dapatlah otot aku rehat dengan sebaiknya sebelum dipaksa bekerja lagi di hari berikutnya.. heeee…

image

Gambar : Bahagian yang merisaukan aku ! Aku selalu lebih tumpukan bahagian atas setiap kali bersenam di gym !

image

Gambar : Tak mahal pon losyen ni di pasaran. Boleh je beli online atau di farmasi terpilih. Cuma RM17.83 ! Sila borong ! Camana nak beli ? Tak susah pon.. klik SINI !

Baru-baru ni aku ada beli perfume mahal. Kononnya sebab nak tahan lama bau dia. Beratus la gak aku beli. Kena pejam mata demi untuk keselesaan bila gi majlis.. TERPAKSA !

Terbaca satu artikal camana nak pakai perfume yang betul , maka aku pun ikut laaa.. Selama ni , aku sembur kat baju jer.. Hehehehe.. Takda makna nak sembur kat badan !

Maka.. aku pun ikut laaa.. sembur kat badan.. Aku terlupa ! Dulu pernah terjadi pada aku tetapi aku ‘terselamat’ selepas mencari penyelesaiannya di merata tempat !

Naik merah kat dada aku ! Bukan setakat merah malah gatal ! Arghhhh.. Geram aihhh ..

image

Dan ketika tu , aku dah bubuh macam macam ubat.. tak gak ilang ! Entah camana.. aku bubuh losyen Cosmoderm ! Dan kering terus.. Teringat akan losyen Cosmoderm  terus aku cari stok losyen yang aku simpan.

Jumpa..

image

Aduh… lega sungguh laa pastu ! Hilang terus gatal dan sebelum tidur , aku sapu lagi kat dada.. Bangun subuh , aku usap dada aku.. berkurangan dah… tak merah sangat. Nampaknya lepas mandi nanti , kena bubuh lagi laa !

Penting kena simpan stok stok Cosmoderm kat rumah ni. Dan kebanyakkan produk Cosmoderm memang berbaloi sangat la.. Dah la murah.. selamat pulak !

Aku syorkan korang untuk follow fanpage Cosmoderm. Sebab apa ? Sebab sekarang ni Cosmoderm kerap buat jualan murah ! Maka korang leh ikuti dengan lebih rapat dan terperinci andai menanti peluang utk membeli belah produk Cosmderm dengan harga yang berbaloi ! Huhuhuh..

image

Web : www.cosmoderm.com.my

Facebook : https://www.facebook.com/Cosmoderm/

Instagram : https://www.instagram.com/cosmoderm/

6 komen :

Lisa Nurulain berkata... [Reply to comment]

kena cari jgak ni ....

Julia Johari berkata... [Reply to comment]

Murah betul RM17 lebih je haaaa memang boleh beli sgt...ritu nampak kt farmasi sogo ada jual byk cosmoderm ni mudah beli

Mama Kembar 3 berkata... [Reply to comment]

Deep heat lotion tu memang best! Bila rasa sakit perut macam berangin dan lenguh pinggang, i akan sapu lotion tu. InsyaAllah kejap je dah lega

Shiqeen Sattar berkata... [Reply to comment]

I love my skin

dorsett pink berkata... [Reply to comment]

lepas ni semua ramai-ramai duk pakat be;li cosmoderm

mas saari berkata... [Reply to comment]

paling suka Magic Lotion, multi purpose!

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI