Terlebih kurus lak aku !

 

Pening….aku nak buat badan camana sebenarnya ni ?  Dari baju size XXL aku berjaya turun ke L sekarang ni.. Tapi bila tengok cermin, hurmmm..

Aku bukan ahli bina badan. Tak layak pun bergelar bodybuilder pun. Aku sekadar bersenam untuk jaga kesihatan dan juga cunkan badan. Tak nak tengok badan gelebeh semacam jer.. Huhuh..

image

Selepas rehat selama 9 bulan , aku kembali ke gym selepas tengok perut aku serupa perut wife mengandungkan Aariz ! Huhhhh.. Dan tak fit langsung ! Mengah weh.. mengah ! Tak leh blahhh..

Aku kembali ke gym… dan dalam masa sebulan lebih aku berjaya buang lemak lemak yang tak diperlukan. Gi gym siang dan malam.  Kos jangan cite laaa.. bukan seringgit dua woooo..

image

image

Sekarang ni aku cuma nak keluarkan ‘ 6 ketul’ tu dan kekalkan badan yang sihat. Tiada lagi tekanan darah tinggi. Kolestrol pon ok … glukosa pon cun !

Baju pon dah pakai size L.. tapi tu laaa.. nampak kecik lak ! Pening aku ! Nak ke size XL semula .. Huhuhhh…

1 ulasan:

  1. the decision is yours. yg penting, sihat walafiat.

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009


Dikuasakan oleh Blogger.