Dapur Tanpa Sempadan...

Selasa, 15 November 2016

Terlebih kurus lak aku !

 

Pening….aku nak buat badan camana sebenarnya ni ?  Dari baju size XXL aku berjaya turun ke L sekarang ni.. Tapi bila tengok cermin, hurmmm..

Aku bukan ahli bina badan. Tak layak pun bergelar bodybuilder pun. Aku sekadar bersenam untuk jaga kesihatan dan juga cunkan badan. Tak nak tengok badan gelebeh semacam jer.. Huhuh..

image

Selepas rehat selama 9 bulan , aku kembali ke gym selepas tengok perut aku serupa perut wife mengandungkan Aariz ! Huhhhh.. Dan tak fit langsung ! Mengah weh.. mengah ! Tak leh blahhh..

Aku kembali ke gym… dan dalam masa sebulan lebih aku berjaya buang lemak lemak yang tak diperlukan. Gi gym siang dan malam.  Kos jangan cite laaa.. bukan seringgit dua woooo..

image

image

Sekarang ni aku cuma nak keluarkan ‘ 6 ketul’ tu dan kekalkan badan yang sihat. Tiada lagi tekanan darah tinggi. Kolestrol pon ok … glukosa pon cun !

Baju pon dah pakai size L.. tapi tu laaa.. nampak kecik lak ! Pening aku ! Nak ke size XL semula .. Huhuhhh…

1 komen :

ArELeEz berkata... [Reply to comment]

the decision is yours. yg penting, sihat walafiat.

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI