Dapur Tanpa Sempadan...

Jumaat, 12 Februari 2016

Kelebihan Jus Annona untuk wanita !

Secara jujurnya , aku dah jatuh cinta dengan Jus Annona ! Setiap hari , satu atau dua sachet aku amik. Kenapa ? Selain dari siku aku yang 'bermasalah' aku dapati Jus Annona mengembalikan kesegaran pada wajah aku yang kelihatan kusam sebelum ini. Maklumlah , berjaga malam adalah aktiviti yang tidak sihat tapi nak buat camana .. aku bekerja di kala orang lain tidur terutamanya , anak anak aku.. Huhuhuh...

Bayangkan.. jika Jus Annona mampu memberi impak positif pada aku , bagaimana pula dengan orang perempuan ! Haaaa.. mesti banyak kelebihan punya kan ?



Ok.. Jus Annona mempunyai 5 kelebihan yang sangat bermanfaat pada wanita terutamanya mereka yang dah semakin meningkat usia.. Dan kelebihan itu ialah :


  1. Kandungan antioksidan yang sangat tinggi yang bertujuan membantu badan untuk mencapai kestabilan hormon dengan lebih berkesan. 
  2. Cara pengambilan yang mudah di mana Jus Annona didatangkan dalam bentul sachet. Tak perlu bancuh pon. Koyakkan dan hirup ! 
  3. Bukan ekstrak tapi pati ! Juga mengandungi bahan berkasiat yang lain seperti delima , kurma , vitamin C dan kolagen. 
  4. Walaupun dalam bentuk jus , khasiatnya tetap terpelihara 
  5. Tiada kesan sampingan ! 100%  di formulasikan buah Durian Belanda. Tiada bahan kima sama sekali ! 

Antara kesan positif bagi pengamal Jus Annona ni ialah : 
  • Tiada lagi masalah sengugut 
  • Sakit sakit sendi berkurangan 
  • Mudah untuk membuang air besar 
  • Kurang migrain 
  • kulit nampak lebih cantik  dan muda 
  • rahim sihat dan tiada ketumbuhan 
Antara testimoni positif dari pelanggan yang dah mencuba Jus Annona..




Terus terang aku katakan , yang aku sendiri dah mula yakin sangat dengan Jus Annona ni. Bukanlah nak kata bagus sangat tapi yang aku suka sangat ialah kandungan dia.. asli 100%  ! Takda bahan bahan tiruan atau pengawet ! Kalau korang rasa satu sachet Jus Annona ni , confirm korang percaya kata kata aku ni.. Huhuhuh.. 

Ok... kalau nak baca lagi kelebihan Jus Annona ni , boleh ke Jus Annona KesihatanDan  jika berminat untuk membeli atau membuat pertanyaan , sila ke  ANNONA OFFICIAL web.. atau boleh call ANNONA CARELINE : 
016 449 7181
016 446 7181
016 446 4181 

Selain kecantikan , seperti yang aku pernah cerita sebelum ni , Jus Annona bagus untuk mencegah kanser dan mengurangkan masalah sendiri bagi mereka yang ada masalah dengan keradangan sendiri.. Boleh baca di Mencegah Kanser bersama Jus Annona dan Jus Annona , Penawar Radang Sendi !




ZUGOTRIX SUPERDRY , baby diapers keluaran tempatan !





Ni ada produk baru baby diapers keluaran FOIRFE RESOURCES. Pemilik syarikat ni Mastura Mohamed dari Kuala Lipis,Pahang. Baby diapers ni namanya ZUGOTRIX SUPERDRY. Warehouse tuk ZUGOTRIX SUPERDRY ni pun kat Kuala Lipis jugak. Ni koordinat GPS nyer 40 10’ 02.7”N   1020 01’ 58.1”E

ZUGOTRIX SUPERDRY ni adalah diapers yang berkualiti tinggi. Kalau kat market, nak tau diapers tu dlm group kualiti tinggi ni senang je. Kalau bilangan keping diapers dlm beg tu ada 32-38keping dan harganya RM32 keatas..haaa ni kualiti tinggi diapers la.

ZUGOTRIX SUPERDRY ni cepat menyerap, kering, lembut, tape boleh guna banyak kali dan dibahagian pinggang tu sgt banyak boleh direnggangkan. Baby mmg sgt selesa pakai dan ciri-ciri ni semua penting tuk kesihatan kulit bayi jugak.


Bagi yang mmg pengguna diapers kualiti tinggi yg kt pasaran tu, boleh lah try ZUGOTRIX SUPERDRY ni. Sbb harga lagi MURAH. Kalau diapers kualiti tinggi kat pasaran tu harganya antara RM32-RM38. Tapi ZUGOTRIX SUPERDRY ni hanya RM29.90..Jimatkan?? Buat apa bayar lebih tuk kualiti yang sama, baik kita beli ZUGOTRIX SUPERDRY ni.

Bagi yang diapers anak bocor waktu tengah malam bila pakai kualiti sederhana atau kualiti rendah tu, boleh la pakai ZUGOTRIX SUPERDRY ni tuk waktu malam je. Kan bagus tuk anak, anak lena tidur dan kita pun tak payah la nak kena bangun tengah mlm tuk tukarkan diapers anak yang bocor tu. 



Contoh kena tukar diapers pukul 4pagi, nnt kul 8pagi nak kena tukar lagi sbb ank nak mandi. Kan da pakai 2 keping diapers tuk satu mlm. Baiklah pakai ZUGOTRIX SUPERDRY, sekeping je pakai tuk mlm. Pastu cadar ngn tilam dah basah sbb diapers kualiti sederhana tu bocor , nak kena cuci plak cadar ngn tilam. Mmmm..bazir masa ngn duit jugak. So jom beli ZUGOTRIX SUPERDRY ni tuk menyelesaikan masalah tu.

Boleh hubungi 012-357 5870 dan pastu boleh tengok info company ni kat Fanpage FoirfeResources.



Wife 'berdarah' lagi..

Kali ni , terus ke klinik kerajaan di Presint 18 , Putrajaya.


Parking penuh. Orang ramai benar di klinik hari ni. Aku tunggu dalam kereta je bersama Qhaliff. Pasti dalam klinik tu orang lebih memerlukan perhatian diutamakan. Kalau aku ikut sama masuk , kang dah ganggu mereka yang memerlukan rawatan.. kan kan? Prihatin tak aku ? Haaa...

Lama gak la nak sampai turn wife. Aku sempat gi Alamanda lagi untuk shopping barang dapur bersama Qhaliff.. Wife yang suruh. Dari aku buang masa tunggu dalam kereta , baik aku gi buat sesuatu yang bermanfaat untuk masyarakat..kan ???

Dan... baru je nak beli raincoat Timberland berharga RM500++ , wife call.. Katanya dah selesai ! Nak balik rumah.. rehat ! Aku tanya dia , apa kata doktor ? Doktor kata takde apa yang perlu dirisaukan.. Selagi darah tak banyak keluar , tak yah pening.. Setakat setitik dua dan warna pon agak berlainan dari darah biasa.. maka sila bertenang dan banyakkan berehat !

Alhamdulillah.. lega aku dengar !


IKLAN

Tahukah anda tentang kelebihan Vitamin E dan Rosehip Oil? 



Ianya membantu menguncikan kelembapan kulit dan mengurangkan kedutan serta menganjalkan kulit wajah anda. Vitamin E dan Rosehip Oil juga dapat menyembuhkan kulit dari garis rekahan, memudarkan jeragat dan membantu memudarkan parut. 
Nak kulit cantik dan bersih? 

Caranya ialah:

1. Tanggalkan kesan mekap dengan Vitamin E Make up Remover , membersihkan solekan,minyak dan kotoran

2. Cuci muka dengan Vitamin E Facial Cleansing Foam untuk membersih secara lembut dan berkesan

3. Untuk kulit normal tanpa jerawat, gunakan Vitamin E Facial Scrub dan untuk kulit berminyak dan berjerawat gunakan Vitamin E Magic Exfoliating Gel. *hanya perlu gunakan 2 -3 kali seminggu selepas langkah 1
4. Menyegar dan membuang sel kulit mati dengan Vitamin E Toning Lotion
5. Melembap dengan Vitamin E Cream 1000 i.u untuk kulit normal, Vitamin E Cream 3000 i.u untuk kulit kering

Tips: untuk rawatan tambahan anda boleh gunakan Vitamin E Moisturising Mask supaya kulit kelihatan lebih muda dan sihat.

Untuk mereka yang mengalami cacar air / parut pembedahan / parut jerawat , gunakan Vitamin E Oil 15000/30000 i.u

Layari www.cosmoderm.com.my untuk pembelian atau PM di Facebook Cosmoderm untuk bantuan konsultasi



Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI