Rabu, 17 Februari 2016

Dulu nak sangat dia cepat membesar !

3 tahun dulu... Nak sangat si kecik ni boleh berjalan dan temankan daddy gi gym.. Heheheh.. mesti best punya , kan ! Ada kawan shopping.. huhu..


Dan 3 tahun berlalu.. Si kecik dah jadi abang dan menjadi bayang-bayang ayahnya ! Pantang berbaju lawa skit...

" Daddy nak gi mana ? Nak ikut ? ". 

Nak gi buang sampah kat luar pon pakat tak percaya ! Mengekor je mata tuuuu.. Hahahaha .. Nak tak nak usung je la gi mana mana ! Ke gym.. ke shopping mall.. Cuma ke masjid je belum sebab dia ni pantang nampak rakan sepermainan.. Abiss ! Risau ghaib je nanti. Tak kusyuk aku solat nanti..

Ke gym.. aku kena perati dia. Risau tersepit atau terjatuh besi besi tu menimpa kaki dia ! Tak pasal pasal cedera lak , kan ? Terus potong mood nak workout.. Melainkan dia ada  geng kat gym tu  , baru la tenang skit tapi tetap kena perati juga...


Di shopping mall.. apakah dia meraung bila nampak permainan ? Alhamdulillah.. Dia dah besar dahhh ! Dia cuma amik yang dia tak pernah ada ! Takkan mengulang amik permainan yang sama atau yang besar dan mahal ! Bila daddy kata ' letak balik' atau kata ' tengok yang lain' dia pon gi la cari yang lain sehinggalah daddy .. 

" Ok.. jom bayar.. ".


Nyesal ??? Tak pon. Best ada kawan baik gini.. Hahaha... Nanti aku gi  Taman Negara , confirm rindu banget kat dia .. hurmmm...

Antara Timberland dan Adidas !


Sejak aku kecil lagi , aku dok dengar kengkawan kata kasut Timberland ni 'gempak' ! Harga dia pon memang bapak gempak la !Tak mampu aku nak beli masa tu. Nak simpan angan-angan pon tak layak! Yang aku mampu beli masa tu, Camel Boot jer. Tu pon dah gempak dahh.. Kengkawan layan Dr.Cardin , Dr. Martens dan tah apa lagi jenama boot yang ada.. Kira masa tu pakai untuk safety la terutama bila dikejar dek anjing liar.. kasi sepak je terus ! Huhuh.. Nasib baik tak pernah berlaku.. 

Cuma... ada sekali tu , aku terpijak paku besar ! Fuhhhh.. dia punya makan kat tapak tuuu.. bersyukur sangat la aku pakai boot ! Kalau tak , memang tembus dahhh kena kaki aku.... Cacat arr akuu.. Sejak tu , memang aku wajib nak ada satu boot. Pakai  ngan jeans pon semat wehh.. nampak cam koboi gituuu.. Sori ehh.. aku bukan hipster ! Heeee...


Ditakdirkan satu hari tu , aku mampu beli laa kasut Timberland. Aku tak gemar yang color oren tuu.. walaupun tu paling popular tapi tak suka color dia..  Aku pilih boot Timberland seperti gambar di atas. Suka sukaaaa .. hehehe.. 

Dan.. dann.. best ke ? Hurmmm... Nak aku jujur ke ? Hehehehe.. Ok , kasut ni tak sesuai dengan kaki aku. Nak kata tak best tu , bukan hak aku la.. Hehehe.. Sebab bagi orang lain best ! Design cun cuma kaki aku di bahagian hujung tu terpaksa mengerekot skit.. Bila aku terbang jauh , aku akan bukak kasut ni.. dan terasa lega sangat sangatttt !! Huhuhuh.... Faham kan yer.. hehehe..

Semalam aku beli Adidas Gore Trex. Harga lebih kurang dengan Timberland yang aku beli di atas tu..Pagi ni , aku try pakai. Orang kata ,kalau nak elak melecet , kena gigit dia dulu.. kan ? Hehehehe... Tapi sekarang ni tak perlu dah.. beli je stokin Nike seperti di dalam gambar bawah ni.. Heheheh.. Ongkosnya sajaaaa.. 



Sejujurnya.. Aku puas hati giler dengan Gore Trex dari Adidas ni. Terasa sayang pulak nak bawak masuk hutan nanti. Nak cari kasut lain je la.. Yang simpan buat gi dating.. hahahaha.. Cun kan ? Haaaa...


Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI