Jumaat, 11 Mac 2016

Punya la banyak makanan..tapi!


Nampak sedap je kan? 




Di Instagram aku,  gambal sambal petai ni jugak dapat banyak perhatian!! Grr.. Kenapa ? Sambal petai je ponnnnn ! Hehehehe.. walaupun ianya cuma sambal petai tapi ianya begitu enak dimakan begitu saja .. Hahahha.. kan kan  Tak caya , cuba cari roti.. pastu ... gulp ! Hahahaha.. kan kan ?



Tanda dua dua semakin matang..

 

Sehari , aku kasi diorang layan dalam sejam atau dua jer .. Sebelum tidur , dalam setengah jam sebelum jam 12 malam. Pastu , sama sama baring dan layan borak sebelum tidur… Hehehehe.. termasuk aku !

Alhamdulillah , takde masalah bagi dua dua orang anak aku ni. Bukan apa , diorang pon ada mainan lain. Sebab tu aku suka belikan je mainan untuk diorang. Asalkan diorang tak gila pada gadget !

image

Zahra bukan kaki gadget. Qhaliff pon. Ada ke , takde ke.. dia ok jer ! Kalau ada , dia leh layan lama wooo ! Bahaya ! Tapi kalau takde , dia ok jer..

Maka , sekarang ni aku ubah strategi.. siang , Qhaliff ikut aku. Zahra layan tok dia .. huhuh.. Bila jumpa , elok jee.. Takde gaduh dahhh !

Takut tengok wayang !

 

Aduhhh… Orang lain beria nak dapatkan tiket tengok movie Boboi Boy ! Tapi anak aku ni , beria nak melarikan diri dari tengok wayang ! Adudududu… Rugi daddy RM23 termasuk GST !

Sebenarnya aku memang was was dengan dia ni. Dia memang tak minat. Sama macam mak dia. Tak suka bising ! Dan mak dia dulu, kali pertama tengok wayang , balik tu terus solat taubat ! Hahahahha…

Aku booking tiket , awal pagi. Show jam 3.40 petang. Plan abis movie ( tak mungkin abis punya ) , terus amik mak dia kat Putrajaya. Namun segalanya berubah…

Jam 3.30 petang , aku melangkah masuk je ke GSC Alamanda , Qhaliff terus lari keluar !

image

image

Paksa la camana pun , dia tetap tak nak ! Dia terus melangkah pergi meninggalkan aku ! Hahahaha.. Terpinga pinga aku dibuatnya.

Akhirnya… aku mengalah ! Jom Baskin Robbin…

image

Dan abang abang kat sini , rajin benar la melayan dia ! Huhuu….

image

Dan daddy masih tak percaya.. RM23 terbakar begitu saja ! Boboi Boy atau Kungfu Panda , tidak berjaya menarik minat dia ! Hurmm…

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI