Dapur Tanpa Sempadan...

Isnin, 21 Mac 2016

Projek Raya Elle Zada x Sam Syatilla 2016

 

ELLE ZADA.. satu jenama yang sudah terkenal di media sosial ! Sebut jer , mesti orang kenal punya ! Dan bayangkan jika bergabung dengan selebriti yang cukup gah , Shaheizy Sam dan Syatilla Melvin… Perghhhh ! Mesti tertanya hasilnya camana kan ? Apakah bertambah gah ? Adakah pakaian yang dihasilkan nanti , mampu milik atau harga setanding harga pakaian terkenal ? Hurmmm..

Ok.. semalam aku dan rakan rakan blogger ke salah sebuah hotel di Bukit Bintang bagi melihat sendiri sidang akhbar kolobrasi Projek Raya Elle Zada x Sam Syatilla 2016.

Majlis dihoskan oleh Heliza Helmi dan Nik.. Masing masing mengayakan jubah Elle Zada yang terkini..

image

image

Majlis diserikan dengan kehadiran Dato’ Normaziah dan Dato’ Zaini Tahar serta beberapa lagi selebriti jemputan. Majlis dirasmikan oleh Dato’ Normaziah selepas memberi sepatah dua kata ..

image

Bagi memeriahkan lagi suasana , ada gimik menarik  dari kumpulan Bar-risan! Gimik ni bertujuan nak bagitau hadirin yang mana pakaian raya yang dikeluarkan oleh Elle Zada x Sam Syatilla adalah sangat berkualiti dan tak mudah koyak !

image

Kombinasi idea antara Shaheizy Sam dan Syatilla bersama ELLE ZADA menampilkan ciri ciri sofistikated , moden namun kekal praktikal. Ilham sentuhan Shaheizy Sam dan Syatilla ni menyerlahkan personaliti peribadi selebriti ini bercitarasa tinggi.

Dengan bertemakan 'Sediakan pakaian kemenangan , Fokus Ibadah Ramadhan' , sebanyak 60 koleksi baju raya yang merangkumi baju kurung moden , abaya , baju melayu , kurta , jubah wanita dan lelaki bakal dipasarkan tidak lama lagi.

Koleksi yang bakal dikeluarkan ini adalah dari fabrik yang sangat berkualiti dan premium.Harga yang ditawarkan juga adalah sangat berpatutan yang mana koleksi premium bermula dari RM150-RM250 mana koleksi premium ekslusif dari harga RM299-RM599.

Antara  design yang bakal dipasarkan..

IMG_9905 IMG_9492IMG_9714 IMG_9037IMG_9507 IMG_0572

Dalam projek ini ELLE ZADA dan Sam Syatilla membuka kolaborasi kepada masyarakat umum untuk bersama menjayakan kempen pemasaran ini. Kolaborasi ini unutk mewujudkan keluarga bisnes yang besar untuk kongsi bersama hasil dari projek ini. Ahli keluarga bisnes ini terbuka kepada semua dan menawarkan 20% pulangan dengan bermodalkan hanya RM150.

Sebanyak 6000 permintaan untuk menjadi keluarga bisnes dan 1200 lebih daripadanya telah berjaya mendaftar. Sampai hari ni , permintaan masih bertalu talu masuk dan masih ramai ingin menyertai keluarga bisnes Projek Raya ELLE ZADA x SAM SYATILLA 2016.Latihan dan sokongan keusahawanan diberikan percuma kepada semua ahli keluarga bisnes projek ini.

Sebarang pertanyaan , sila ke..

Web : http://www.ellezada.com/

Facebook : https://www.facebook.com/ElleZada/

Butik : ELLE ZADA PRINCIPLE BOUTIQUE
YOUR TUDUNG LABUH EXPERT!
No 12 & 12A Ground Floor Dataran Wangsa 1,
Dataran Wangsa Melawati, 53300, Kuala Lumpur.

Email : ellezadaofficial@gmail.com

image

Secara jujurnya.. hehehe.. Aku sendiri terpikat dengan koleksi pakaian ELLE ZADA ni , sewaktu ke butik mereka di Wangsa Maju hari tu ! Huhuhh.. Dan aku nak pakai masa raya nanti !

#Inibarulahchampion , kan !!!

Produk susu unta dari CAMELUS !

 

Pre Launching produk Camelus keluaran PalmaBrand yang aku hadiri bersama rakan rakan blogger dari Kelab Blogger Ben Ashaari baru-baru ni di Batu Caves sangat mengujakan aku.

Selama ni aku dan rakan rakan hanya mendengar saja mengenai CAMELUS walaupun aku tau mengenainya. Cuma menanti saat dilancarkan secara rasminya.

Di Pre Launching Camelus , kami diperkenalkan dengan beberapa produk yang bakal mengegarkan pasaran. Kekuatan mereka ialah SUSU UNTA ! Rasanya tiada lagi produk berasaskan susu unta di negara kita lagi.. Pastinya ini menjadi kelebihan buat PalmaBrand.

Cara susun atur produk Camelus di bahagian showroom dan juga packaging , menarik minat aku ! Kamera aku tak abis abis focus ke arah produk produk yang dipamerkan. Nampak ekslusif dan ‘mahal’ !

image

image

image

Kemudian kami semua di bawa masuk ke bilik mesyuarat utama dan diperkenalkan seorang demi seorang ‘orang kuat’ PalmaBrand dan Camelus oleh Head of Strategy and Corporate Planning , En.Azhar Sulaiman.. Yer , pelakon tu laaa ! Huhhh..

Sewaktu mendengar pembentangan mengenai produk oleh En.Azhar Sulaiman , aku memang nampak produk ni punya masa depan yang sangat cerah ! Ini kerana aku pernah terlibat dengan satu projek promosi susu kambing beberapa tahun lepas dan ianya mendapat sambutan di luar jangkaan ! Apatah lagi susu unta yang kita tau mengenai keberkatannya serta kelebihannya berbanding susu lembu yang diminum oleh kita dan anak kita hari hari !

image

Cara pemasaran serta strategi yang dimaklumkan pada kami , sememangnya aku tak dapat nafikan lagi ditambah dengan kekuatan rakan perniagaan dari UAE , pastinya Camelus tak sabar memasuki pasaran nanti. Yer , aku pun tak sabar nak buang semua susu susu lembu yang di atas kabinet dapur aku tu dan gantikan dengan susu unta ! InshaAllah , April nanti ! Sabar menanti !

Apakah kelebihan susu unta ni ? Berbanding susu lain , susu unta sangat kaya dengan zat , imunoglobin dan mineral yang diperlukan oleh badan manusia.

Sewaktu perbentangan dibuat , semua rakan blogger dihidangkan dengan air tongkat ali , kopi dari jenama Camelus. Aku berpeluang merasai kopi asli Camelus.

image

Aku yang sangat penat dan letih ketika tu , tetiba rasa segar ! Cerah bijik mata bila minum seteguk air kopi Camelus ni ! Tiba-tiba datang idea ! Ini kalau aku jual tepi jalan ni , confirm laris niii ! Huhuhuhu..

Beberapa cadangan diberikan oleh hadirin sejurus sesi soal jawab dibuka. Dan aku rasakan jika Camelus mengambil berat akan setiap pendapat ini , pastinya Camelus akan lebih ‘meletup’ di pasarasan nanti !

Susu bayi yang berasaskan susu lembu digantikan dengan susu unta! Dapat bayangkan tak ? Haaa.. orang sekarang tak nak susu lembuu ! Nak susu kambing atau susu unta gituuu ..hehehehe .. ‘

InshaAllah.. April nanti Camelus akan menemui kita di pasaran nanti ! Heheheh.. Tak lama dahhh.. sabar ehhh.. Aku pun tak sabar jugak ! Sebab apa ? Haaa.. kalau korang terbau haruman kopi dia.. fuhhhh !! Segar molekkk kata orang Perancis ! Haaa…

Bagi yang berminat untuk jadi agen pengedar produk Camelus ini , sila ke Camelus Brand.

Untuk info lanjut :

Web : www.camelus.com.my

Fb : www.facebook.com/Camelus-brand

IG : www.instagram.com/camelusbrand_malaysia

Alamat : Palmabrand Camel Milk Sdn Bhd

No. 33-M, Jalan DBP Dolomite Business park

68100 Batu Caves, Selangor

Tel : 03-6178 7846

image

Keyakinan aku tinggi pada Camelus. Sebab tu aku dan rakan blogger Kelab Blogger Ben Ashaari  nak terlibat sama projek ni. Nak majukan dan lihat produk ini menembusi antarabangsa ! Sekurang-kurangnya , aku berbangga.. blogger memainkan peranan membantu menaikkan sesuatu produk ! Kaannnnnn…

Bapak yang buat , anak yang kena !

 

Hehehe.. abis abis ! Stress tengok bila rail langsir ni jatuh ! Mula mula jatuh sebab aku tertarik.. Kemudian semakin parah , Zahra yang tarik..

Dan akhirnya.. Zassssss.. jatuhhhhh !

“ Zahraaaa.. sapa kasi jatuhhh ? “

“ Araaaa..”

“ Sapaaa ??? “

“ Araaaaa..”

Tanya aku.. Zahra jawab.. Sian dia.. hehehehe..

image

Macam nak mintak suruh tukar langsir baru je sekaligus ! Huhhhhhh.. Maklumlah , sejak pindah umah ni , tak tukar tukar lagi.. Mahal kottt nak tukar baru semua.. ARi tu buat pon dekat RM3K ! Huhhhhh.. zaman ekonomi meleset ni kena berjimat cermat..

Nanti mintak kawan datang tolong tengokkan.. Sakit mata tengok !

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI