Khamis, 24 Mac 2016

Dual Sim : Maxis, Digi atau Celcom ?

 

Hurmm.. Kalau dulu , Celcom atau Maxis ! Tapi sejak sejak kebelakangan ni , aku tak gemar dah dengan Maxis.. Mungkin mereka sedang naik taraf la kot.. Sungguhpun gitu , Maxis cemerlang ketika di Taman Negara ari tu.. Dalam hutan , Maxis je ada.. hehehe..

Tapi di bandar camana pulak ? Haaa.. Ini berdasarkan pengalaman aku laaa.. Aku dah lama tinggalkan Maxis sejak aku berpindah rumah baru di Bandar Baru Salak Tinggi.. Di situ , Celcom cemerlang.. Namun begitu , sejak Digi menaiktaraf , Digi dah sebagus Celcom namun tewas pada kadar harga pakej internet dan juga ‘Burung Hantu’ !

Tetapi dalam keadaan kecemasan , Digi amatlah sangat membantu ! Tak semua tempat Celcom cemerlang tetapi sebaliknya , Digi mengambil tempat kecermerlangan tu ! Haa.. Contoh ketika aku di Ikea Cheras tadi..

image

Celcom.. hidup segan mati tak mahu ! Terus aku membuka satu lagi sim aku.. Nasib baik Sony Z5 aku dual sim ! Hehehehe.. Tapi makan bateri laaaa ! Huhhh… Namun aku dah jumpa satu aplikasi untuk menjimatkan bateri ! Tu aku akan cerita nanti ! Hehehehe..

Ok… aku bukak Digi dan..

image

Aku boleh terus berwhatsapp dan layari internet malah leh post gambar ke Instagram ! Huhuhuhuh.. Nasib baik ada telefon dual sim dan juga Digi !

Ok.. masalah dual sim kalau bukak dua dua , memang akan cepat abis bateri. Nasib baik aku diketemukan dengan Shut App ! Sebelum aku nak download , aku baca komen.. Biasanya ‘sampah’ jer…tapi yang ni dapat positif punya feedback ! Hurmm..

Ok.. aku try dan..

image

Aku berpuashati ! Dia ‘tutup’ app yang aktif ! Dan menjimatkan sekurang kurangnya 20% tenaga.. Android ni , bila dah install app , dia akan on walaupun kita tututp.. kan ? Sebab tu cepat je abis bateri.. Maka Shut App ni akan tutup sementara sebelum dia hidup semula.. Hehehehe… Maka, kena rajin la tutup… Tu yang aku perasan la.. Yang aku tak perasan , aku tak leh kata.. Sekurangnya , jimat la dari takde kan ?

Akhir kata.. cuba dulu baru leh komen.. hehehehe..

Pre-Order Koleksi Raya Elle Zada x Sam Syatilla !

 

image

Ahaaa.. Puasa jauh lagi ? Raya apatah lagi ? Huhhh.. Rileks bro ! Kita kena set mind kita.. Puasa dan ibadah di bulan Ramadhan kena tip top ! Dan apakah ganjaran untuk itu ? Yess.. kemenangan ! Ini barulah champion , kata Sam ! Hehehehe..

Hurmm.. Nak pakai apa bagi nampak champion eh??? Hurmm.. pilihan banyak tapi kenapa patut pilih dari jenama Elle Zada x Sam Syatilla ? Hehehe.. sila rujuk entri aku , Projek Raya Elle Zada x Sam Syatilla 2016 ni ! Serius , memang berbaloi sangat !

Ok.. baca dah ? Apa lagi ? Jommmm pre order ! Banyak kelebihan dia , ok !  Semasa tempoh pre-order, semua item yang dipromosikan layak mendapat potongan RM20 dari harga asal. Produk memang pasti akan dapat, kalau tungu masa puasa baru nak beli memang boleh tak dapat beli sbb sold out.

IMG_8005 IMG_8806IMG_0738 IMG_0453

Cantik ? Haa.. ada banyak lagi design !!

Syarat untuk dapatkan potongan adalah melakukan pembelian melalui agen.

image

Amacam ? Tak cukup keyakinan kenapa nak pre order ? Jom layan video ni terlebih dahulu…

Kaannn.. dah berminat tapi tak tau camana nak pre order ??? Ok.. Jangan risau… aku bagi semua info tuu..

Untuk Potongan RM20 off KLIK: Senarai Ahli Keluarga Bisnes Elle Zada x Sam Syatilla ..

 

Maklumat lanjut hubungi....


ELLE ZADA PRINCIPLE BOUTIQUE

YOUR TUDUNG LABUH EXPERT!

No 12 & 12A Ground Floor Dataran Wangsa 1,

Dataran Wangsa Melawati, 53300, Kuala Lumpur.

Website: http://www.ellezada.com/

Facebook: https://www.facebook.com/ElleZada/

Email: ellezadaofficial@gmail.com

 

Secara jujurnya , aku berpuashati dengan baju Sam… hehehe..

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI