Dapur Tanpa Sempadan...

Jumaat, 1 April 2016

Promote produk !

 

“ Sal… jap jap.. Kang lepas solat Jumaat , nak jumpa.. Nak bincang sesuatu jap. “. Aku angguk jer.. Dan terus berjalan menuju masjid.

Dan selepas solat , aku tunggu di tempat yang dijanjikan.. Kemudian kawan aku tu datang lalu bagi sedikit penerangan mengenai produk yang dia mintak aku promotekan di media sosial.

image

Aku test dulu..

image

Sedap ! Kalau sejuk lagi sedap ! Huhuhuh.. Ada macam macam perisa. Tu nanti aku buat entri lain.. Hehehehe.. Tapi sebelum aku bersetuju , aku bagi kata dua .. hehee.. sepatah dua kata…

“ Aku cuma boleh bantu ko promote produk ni. Dari suduk viral dan juga awareness. Kalau plan nak produk ni laris selepas blogger promote , aku takde jaminan langsung . Kalau ada jaminan , baik je yang jual kan ? Hehehehe.. ” .

Nasib baik kawan aku tu memang dah paham cuma belum faham fungsi blogger sepenuhnya. Aku mintak jumpa big boss dia untuk buat penerangan mengenai cara blogger punya marketing.. Senang ! Kan ?

Dia bersetuju.. Dia bagi aku beberapa botol untuk try.. Aku pun bawak la balik rumah..

Balik je rumah.. ini yang terjadi !

image

Aku rasa seteguk dua je.. Ada 3 jenis aku bawak balik.. huhu.. Semua memang best !

PESANAN PENTING : Jangan lupa undi BEN ASHAARI di #APO2016 !!

Undi BEN ASHAARI di TOP 5 #APO2016

 

Hehehe.. terasa cam pilihanraya lak ! Tapi rasanya ni kurang politik sikit kan.. tak perlu tabur janji ponn.. cuma korang je yang tau perjalanan kehidupan blogger yang bakal korang undi ni.. huhuh..

Nak kena undi dah ni.. Bermula 1hb April 2016 hingga 27hb April 2016. 27 hari je pun.. hehehe.. Kejap jeee.. kan kan ?

OK… cara mengundi ? Mudah jer.. Klik APO 2016 ni..

image

Pastu LOG IN / LOG MASUK

image

Pastu… ke no 15 ( Kalau rajin nak isi yang lain lain tu , digalakkan gak la… hehehe.. ).

image

Dan.. klik BEN ASHAARI ..saja ! Hahahahaha… Tanpa perlu pikir panjang yer !

image

Terima kasihhhhh ! Undi dan undi lagi.. InshaAllah , pasni tak kacau dah korang.. hahahaha..

Layak ke Top 5 #APO2016 !

 

image

Tak sangka sama sekali aku .. Maklumlah , blogger-blogger yang tercalon masa peringkat awal tu dasat dasat gak ! Aku tak menaruh keyakinan sama sekali tapi aku tahu , aku boleh lakukan kerana aku punya sesuatu yang memang aku ada dari dulu ! Haaa..

image

Rasa cam… tak percaya gak sebab aku dah lama tinggalkan bidang undi mengundi ni sejak kecewa dengan beberapa anugerah yang melibatkan aku.. hehehe.. Aku tak suka kalah sebenarnya ! Hahahaa.. satu sikap buruk aku yang perlu aku perbaiki..

Selain aku , seorang lagi rakan blogger Kelab Blogger Ben Ashaari juga turut layak ke Top 5 ! Ini satu kebanggaan buat rakan rakan dan juga aku.. Membuktikan yang Kelab Blogger Ben Ashaari mampu lahirkan blogger yang berwibawa..

image

Kisah Emas Putih.. Atau nama manisnya , Siti Aminah.. Eh , Uzu.. hehehe.. Seorang blogger yang aku nampak dari awal lagi mampu pergi jauh. Hanya perlu digilap saja.. Heee..

Apa harapan aku pada APO 2016 ?

Tentulah aku nak pegang anugerah buat julung kalinya dipertandingkan ni.. Tahun depan , tak cadang nak join dah ! Hahahaha..  Oh ya.. aku bukan kejar glamer yer.. Aku punya projek jangka panjang sekarang ni dan anugerah ini salah satu jambatan untuk capai cita cita aku.. InshaAllah.

image

Terima kasih pada yang sudi undi benashaari.com dan berharap korang akan terus memberi kepercayaan dan semangat untuk aku terus berjuang serta menabur bakti dalam dunia maya ni.. Hehehe..

Aku akan berjuang sampai ke hujung bulan.. hehhe.. Support ehhh !

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI