Isnin, 4 April 2016

“ Qhaliffff !!! Zahraaaaaa !!! Meh sepahkan , meh !

 

Jam 10 pagi.. dua dua masih tidur. Ari ni tak ke Cheras. Mak diaorang g checkup dan aku takde ‘keje’ ari ni. Maka rehat je kat rumah.

Aku menanti masa.. Tunggu dua dua bangun tidur dan.. Fuh , aku tak leh tengok laptop dan buat kerja dah bila dua dua dah bangun. Masa untuk tengok mereka lak. Yang pastinya aku akan garuk kepala aku yan tak gatal ni..

Rumah bersepah ! Dan bila datang part makan , Zahra nak makan sendiri. Si abang lak nak kena bersuap. Huhhhh…. Sambil tengok tv dan lompat lompat !

Terpandang satu poster yang sedang viral di Facebook.. Aku pernah tau tapi terlupa..

image

Memang betul pon tapi… mak bapak penat kerja ! Namun kesabaran perlu ketika ini. Nak marah pon tak guna. Mereka sedang membesar.. kan kan ? Diorang dalam mood nak mengenal dunia. Bukannya diorang saja nak provoke atau kasi kita marah.. Kita je kena sabar skit.. huhu..

Pasni tambah lagi sorang.. Fuh , memang aku resign terus la dari dunia blog ni.. Takde masa dah..

 

 

 

image

www.cosmoderm.com.my

Apa itu POWERGOLD

 

Apa itu POWERGOLD

  • Powegold ni syarikat jual beli emas fizikal ..100% milik islam bumiputra.ceo En.Takiyudin orang Kulim, Kedah.
  • HQ syarikat di kulim kedah
  • Syarikat menawarkan emas dengan harga yang rendah dari pasaran kerana 2 sebab:
    • 1) Emas harga dari kilang
    • 2) Ingin mendidik masyarakat menabung emas sekurang-kurangnya 1 gram 1 bulan untuk masa depan

Web rasmi www.powergold.biz ( 1036:711-k)

Matlamat syarikat

1) Mendidik masyarakat menukar simpanan wang kepada emas sekurang-kurangnya 1 gram 1 bulan

2) Menambah lagi pembayar zakat emas

3) Menyebar ilmu emas kepada masyarakat seperti kelebihan emas

4) Menukar masyarakat melayu yang biasa hanya membeli kepada pembeli & penjual.kerana tidak ramai orang islam yang menceburi bidang ini.

Produk POWERGOLD

1) Jongkong emas 999.9 atau nama glamernya GOLD BAR 999.9 ( bermula dgn 1gram)

2) Dinar ( wang syiling emas berketulinan 999.9) seberat 8.5gram ( 2 dinar), 4.25 gram (1 dinar), 1.06gram (1/4dinar)

3) Syiling seberat 1gram & 0.5 gram

4) Barang kemas 916

Konsep POWERGOLD

Fleksibel di mana anda boleh memilih mana-mana antara 3 konsep yang disediakan oleh POWERGOLD

1) Saving

2) Trading

3) Networking

Simpan dulu emas, rasakan auranya & anda akan lebih FEEL untuk menjadi saudagar emas islam yang berjaya

Kelebihan POWERGOLD

v Modal serendah RM 357 (free 0.5 gram)

v Keahlian seumur hidup

v Pelbagai bonus menarik untuk ahli

v Percuma link promosi

v Emas boleh dijual semula kepada pihak syarikat

Emas & perak tidak dipengaruhi oleh inflasi

Apa itu INFLASI?

Apabila semakin banyak wang di cetak, nilai wang fiat akan berkurangan dan menyebabkan inflasi. Kuasa beli rakyat pula akan berkurangan.

Contoh:

clip_image001 Dulu harga sebungkus nasi lemak boleh dibeli dengan harga 0.20 sen pada tahun 1980 an tetapi pada tahun 2015 perlu ada sekurang-kurangnya Rm 2.00

clip_image001[1] 0.10 sen dahulu dapat beli gula-gula 4 biji. Sekarang 0.10 sen dapat 1 biji

 

Nak selamatkan dari inflasi?

Simpan dalam bentuk logam ( EMAS & PERAK FIZIKAL)

clip_image001[2] Dulu 1 dinar Rm 30 mampu beli seekor kambing

clip_image001[3] Sekarang 1 dinar mampu beli seekor kambing

Maknanya ..situasi pertama dulu masa kita beli 1 dinar contoh Rm 30 boleh beli seekor kambing & situasi kedua 1 dinar tu kita simpan sampai skrg harganya Rm 766 masih boleh beli seekor kambing. Harga emas semakin meningkatkan.

Cuba kalau kita simpan Rm30 tu sampai sekarang tanpa tukarkan kepada dinar..Adakah rm30 tu masih mampu untuk beli kambing.

Emas sesuai untuk semua peringkat umur

  • Untuk individu yang masih bujang, beli lah emas dari sekarang untuk persediaan bujet majlis perkahwinan nanti.
  • Untuk pasangan yang baru berumahtangga, belilah emas untuk persediaan kelahiran cahaya mata
  • Untuk keluarga yang mempuyai anak-anak kecil, simpanlah emas untuk pendidikan anak-anak nanti
  • Untuk warga emas, simpanlah emas untuk diwasiatkan kepada anak-anak bila masa kita tiada nanti

ADA DUIT BELUM TENTU ADA EMAS TETAPI ADA EMAS SEMESTINYA ADA DUIT

Untuk maklumat lanjut boleh hubungi

Stokis sah POWERGOLD

 Amirah Ahmad ( amirahrichgold)

019-6144886

http:www.lubukemasmurah.com/amirahrichgold

 blog: amirahrichgold.blogspot.my

Sambut harijadi secara sederhana..

 

image

Alhamdulillah.. dah 4  tahun usia hero aku ni.. Muhammad Qhaliff Iman pada Sabtu lepas . Pada awalnya , plan nak buat makan makan kat padang di depan Mahkamah Putrajaya tu tapi macam penuh je sana.. Batal je la..

Maka , beli kek pastu potong je kat rumah. Abis citer.. Tak jemput orang ? Hurm.. Penat sangat badan… Tak mampu nak layan orang nanti. Buat anak beranak jer.. Yang penting , ingatan.. kan kan ?

Hadiah ? Qhaliff mintak basikal. Aku nak belikan tapi lom jumpa yang sesuai.. Buat sementara , aku bagi hadiah robot Transformer dulu.. hehehe..

image

Beli kat Toy’s R Us jer .. Nanti masyuk skit , baru g beli basikal ada bateri punya.. hahaha.. Beli sekali ngan adik punya.. Adik dia punya besday , bulan depan.. alang alang beli , tunggu sekali birthday Zahra..kan kan ?

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI