Dapur Tanpa Sempadan...

Rabu, 13 April 2016

Drager Defense: Lindungi diri dan keluarga anda !


Dunia sekarang semakin sangat mencabar ! Jenayah dan malapetaka boleh sekelip mata tanpa disangka sangka ! Kita tak tau hati budi manusia walaupun mereka itu kenalan kita. Segalanya boleh berubah dalam sesaat..
Aku terfikir.. andai berlaku kejadian jenayah pada aku , keluarga atau kenalan bagaimana respon aku. Bagaimana tindakan aku ? Apakah aku cukup pantas untuk berfikir dan bertindak balas ? Dah la aku takde asas seni mempertahankan diri ! Haaa… Camana tu ?
Atas kesedaran ni , aku hadiri satu pelancaran OSHA Self-Defense & Confidence Building PowerCamp yang mana bertujuan untuk mereka yang tiada asas seni mempertahankan diri belajar asas asas untuk menyelamatkan diri di kala berlakunya jenayah ke atas diri mereka seperti disamun , dirompak atau cubaan merogol !! 
image
Kelas seperti ini sangat menarik minat aku ! Ketika pelancaran , para hadirin diajar beberapa langkah mudah menyelamatkan diri bila berlakunya kes samun , ragut dan cubaan merogol !
Robert “Wizard” Chaen , selaku pengasas Drager Defense ini berkata , idea ini tercetus satu kes penculikan besar berlaku di Hong Kong dan ini menyedarkan beliau betapa kita memerlukan seni mempertahankan diri untuk membantu kita ketika dalam bahaya !
image
Kemudian beliau membuat demontrasi mudah yang mana aku rasakan sangat membantu aku menyelamatkan diri andai berlaku pada aku , kes ragut atau samun !
image
image
Selain tips keselamatan dari Robert , pakar seni mempertahankan diri juga hadir memberi tunjuk ajar. Bekas juara Sukan Sea ini memberikan beberapa tips mudah dan berguna pada para hadirin. Berbaloi aku datang ! Hehehehe…
image
image
image
image

Menurutnya lagi , beliau tertarik untuk membuka kelas begini setelah dapati kelas seni mempertahankan diri cuma dihadiri oleh mereka yang berminat dalam bidang tersebut tetapi kesedaran orang awam betapa pentingnya perlu ada asas pertahankan diri masih kurang.
Danger Defense dirasmikan oleh YHM Dato Setia Jaya Pahang , Tuanku Dato Iskandar Dzulkarnain DIMP.
image
Bagi mereka yang ingin hadiri workshop Drager Defense ni boleh email ke : Registration@ChangeU.co

Hari Terbuka Felda D’Saji 2016

 

image

 

Mesti dah ramai yang membuat persiapan majlis perkahwinan untuk cuti sekolah bulan Jun akan datang kan? Masih tercari-cari catering terbaik untuk majlis?

Ok.. Meh aku syorkan Felda D’Saji ! Sebabnya ??? Felda D’Saji adalah pilihan terbaik untuk korang. Kenapa ? Felda D’Saji yang bermula seawal 1984 berpengalaman dalam mengendalikan majlis-majlis perkahwinan VIP dan banyak juga VIP menggunakan khidmat mereka terutama di Dewan Perdana Felda bagi majlis majlis tertentu. Bukan setakat hidangan makanan yang lazat malah tempat yang selesa dan cantik tersedia untuk majlis korang andai Felda D’Saji menjadi pilihan korang.

banner open day D'Saji (FB) (1)

Kini Felda D’Saji mempunyai banyak cawangan bagi memenuhi permintaan dan memudahkan pelanggan mereka di sekitar Kuala Lumpur dan Selangor,malah tempat yang di sediakan masih menepati piawaian cantik dan selesa untuk majlis perkahwinan.

Antaranya :

  1. Dewan Merak Kayangan, Jalan Semarak
  2. Dewan Besar Tun Rahah
  3. Dewan Gemilang, Kelana Jaya
  4. Dewan Banquet Menara Felda
  5. Asmara Penchala, Kg Sg Penchala (Balinese concept)
  6. Orchard Villa, Gombak (Taman Pertanian)
  7. Kajang Perdana Avenue, Kajang
  8. Dewan D’Mahligai, Puncak Jalil
  9. Felda Villa Kuala Lumpur (Garden Concept)
  10. Casa Heliconia, jalan Semarak (Garden Concept)
  11. D’Saji KL Titiwangsa (Restoren Terapung)

Bagaimana nak mendapatkan maklumat lanjut? Korang bertuah sebab Felda D’Saji akan mengadakan hari terbuka untuk orang ramai dan pelanggan datang merasai dan mendapatkan lebih maklumat yang mereka ingini. Maklumat hari terbuka Felda D’Saji adalah seperti berikut :

Tarikh : 15-17 April 2016

Masa : 10.00pagi – 6.00petang

Tempat : Pejabat Jualan Felda D’Saji, No. 2, Jalan Maktab 6, Off Jalan Perumahan Gurney, 54000, Kuala    Lumpur

Memang berbaloi kalau korang datang hari terbuka ni sebab boleh dapat pakej dengan harga-harga promosi, korang juga boleh mencuba sendiri menu yang ada dalam pakej mereka (food testing) khabarnya ada promosi kambing golek,teh tarik dan kuih-muih lagi.Kalau berkenan terus boleh buat tempahan dengan harga yang berpatutan.Mudahkan merancang majlis perkahwinan dengan Felda D’Saji?

Selain itu mereka juga bekerjasama dengan beberapa penaja yang menguruskan bahagian lain dalam majlis seperti door gift,fotografi dan kad kawin. Mereka adalah :

1. sweet pictures

Sweet Studio Sdn.Bhd.
54-1, Jalan Danau Lumayan 1,Pusat Perniagaan Danau Lumayan, Bandar Sri Permaisuri,
56000 Cheras Kuala Lumpur.

FB: http://www.facebook.com/sweetpictures
Video: http://www.vimeo.com/sweetpicture
Web: http://www.sweetpictures.com.my
Tel : 0391746868

 

2. kad lestari

Facebook: KadLestaripage
Laman Sesawang: www.kadlestari.com/

 

3.

chentabyrajafarah

Instagram: chentabyrajafarah

 

Jom ramai-ramai ke hari terbuka Felda D’Saji,persiapan perkahwinan di bawah satu bumbung,korang akan dapat apa yang korang cari untuk majlis nanti.Kalau bukan untuk majlis perkahwinan pun boleh juga datang untuk rasai menu hidangan mereka .Mana tahu korang inginkan khidmat katering tuk majlis-majlis lain.

Jom,jumpa di sana !!!

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI