Dapur Tanpa Sempadan...

Selasa, 26 April 2016

Bila daddy nak marah adiknya..

 

Amboiii.. Dia punya backup adik diaaa… daddy pulak kena marah ! Bukan sekadar marah jer.. siap g cerita kat mak dia ! Tau ada bagusnya gak.. nanti bila diorang dah besar sikit.. masuk taska.. diorang kena buli atau kena babap ngan cikgu , mesti cerita balik kat daddy dia ! Daddy apa lagi ! G taska tunjuk otot besar laaa kat cikgu…

“ Cikgu.. nak babap tu boleh.. jangan sampai cedera dah la yer.. “. Kasi lesen besar ! Kan ?

image

Tapi dalam diorang punya baik gitu… masing masing ada rasa cemburu antara satu sama lain. Kalau turun tangga , Zahra suruh dukung.. abang pon nak ! Kalau abang bawak mainan di tangan , dia pun nak ! Masing masing tak nak ngalah ! Daddy gak pening ! Bila masuk kedai mainan.. Sorang memilih mainan.. sorang lain main sauk apa saja.. Amboiiii ! Daddy nak marah ? Huhuhu..

Tak pe , kecik lagi.. Jangan kasi muka..kan ? Nanti pijak kita lak….

Selesanya seluar jeans original !

 

Hurm.. Aku dah pakai banyak jenis seluar jeans. Tapi takde la yang sampai jenama PARIS-LONDON-NEW YORK tuu.. Atau seluar KPOP yang cukup popular tu haaa.. Paling gempak pun , Guess je aku pernah pakai..

LEE, LOIS , CAMEL dan beberapa jenis lagi yang aku pernah pakai.. Harga , mampu beli. Tetapi , aku ni jenis mudah berpeluh.. Bila kaki berpeluh , kain akan menyerap peluh tu.. dan aku jadi tidak selesa !

Nampaknya , aku terpaksa kembali guna LEVi’S .. Zaman bujang dulu , aku pengemar LEVI 521. Agak kurang gemar 501 sebab cutting dia.. Suka straight cut je aku ni.. 

Kenapa LEVI’S ? Sebab setakat ni , bila berlaku perpeluhan.. kain jeans LEVI’S masih selesa buat aku berbanding jenama lain. Tapi , original jelaaa.. Yang tiruan , aku pernah la cuba pakai tapi cutting dia tak kena dengan aku. Cawat dia dan tang peha tu.. ada je tak kena ! Huhuhhu..

LEVI’S 521 dah takde dalam pasaran. Sekarang ni , 505 adalah pilihan utama aku. Ada 3 pasang kesemuanya.. Hehehehe.. Banyak dah tuuu.. Ada jenama lain lagi.. Hehehehe..

image

Dan wajib dengan tali pinggang original LEVI’S.. Ada dua pasang tali pinggang.. LEVI’S . Satu tu , dah masuk 8 tahun aku guna.. hehehe.. Tahan wooo !

image

Size 36 ?? Aku memang suka amik size besar sikit.. Mana la tau , makan banyakkk… tak la lemak tu terkeluar keluar kiri kanan gara gara seluar ketat.. kan ? Hehehehe..

Levi’s 505.. harga ? RM200++ gak skang ni.. Huhuuh.. GST kooooo ! Apa nak buat.. Nak selesa , bayar lebih sedikit.. Tak la kata yang murah tu tak selesa.. Bergantung pada kulit badan masing masing ..la kannn !

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI