Rabu, 27 April 2016

Sedap rupanya ‘sarang burung’ ni !

 

Selalu aku tertanya tanya.. sedap ke minum sup sarang burung ni ? Kalau rajin tonton filem atau drama cina , mesti ada jumpa punya part ni terutama bila mereka kurang sihat atau nak tambahkan lagi tenaga..

Perasaan teringin tu terlalu kuat.. Maklumlah , bangsa cina ni kita tau mereka penuh dengan rahsia tradisi menjaga kesihatan. Di usia tua pon mereka masih lagi punya tenaga seperti orang muda ! Antara yang aku tau , mereka amalkan minum sup sarang burung !

Akhirnya , aku berpeluang juga rasa ‘sarang burung ‘ ni ! Haaa.. Seorang rakan aku bagi aku sekotak pati ‘sarang burung segera’ punya ! Haaa.. Dia suruh aku cuba ! Kalau sedap dan berbaloi , dia suruh aku beli dan hadiahkan pada orang tua aku sempena Hari Ibu atau Hari Bapa je nanti !

Aiseyman.. Aku mana reti nak renyeh sup sup ni ! Kang , abis rosak khasiat dia ! Otai otai je pandai nak renyeh sup ni ! Huhuuh.. Dan dia jawab.. tak perlu.. Bukak tudung dan minum terus ! Wowww.. terbeliak mata aku mendengarnya..

Dan.. akhirnya di tangan aku juga..

image

Gempak giler kotak dia. Ekslusif! Mesti rasa dia pon gempak! Dah la jenis kualiti tinggi punya.. Huhuhuh.. GRAND IMPERIAL BIRD’S NEST !

image

Bahagian dalam.. lagi kelas gitu !

image

Hurm.. Halal ke ??? Hehehehe.. Camana lak dengan kandungai dia ? Ada tertera ke ? Hurmmm…. Tentulah HALAL ! Takkan aku nak promote sesuatu yang tak halal dalam blog aku ni lak.. kan kan ? Kandungan pon ada tertulis di bahagian label botol tu..

Was was lagi ? Tiada penggunaan pewarna tambahan.. Asli gitu !

image

Camana lak dengan rasa dia ? Manis ke ? Kalau manis , guna gula apa ? Semua jawapan dah ada … Hehehee..

image

Rasa dia ? Macam jeli kelapa je pon ! Sedap woooo ! Dah tak payah risau nak rebus / renyeh dah.. Buka tudung , minum ! Tuang dalam cawan dulu ok gak.. hehehee..

image

Apakah kelebihan minum sarang burung ni ? Tentu sekali untuk kesihatan dan tampak muda serta berseri ! Untuk lelaki , pastinya bagus untuk tenaga teruama buat mereka yang sering keletihan seharian bekerja.. Untuk kanak-kanak atas 2 tahun pon boleh.. bagus diamalkan.. Manakala untuk ibu mengandung , dikatakan anak boleh dapat kulit cantik ! Ni kawan blogger aku cakap la.. dia dah lama amalkan.. huhuh…

image

image

Harga ?  Heee… Barang baik dan bermutu , bukan murah tapi tak la mahal terutama jika nak dijadikan buat mereka yang tercinta seperti ibu dan ayah kita la.. Hadiahkan masa Hari Ibu atau Hari Bapa nanti... Yang macam aku minum tu , berharga RM179. Ada banyak jenis lagi dan lagi berkualiti tinggi sebab ada yang dicampur dengan American Ginseng. Boleh layari Facebook mereka nanti..

Kalau tak nak yang segera , boleh beli yang original… maksud aku , sarang burung dan rebus sendiri!

image

image

Berminat nak cuba atau minum  ? Atau nak tanya dengan lebih lanjut ? Sila hubungi :

GIBN Holdings Sdn Bhd , No.18, Jalan Setia Dagang AK,

U13/AK, Seksyen U13, Setia Alam,

40710 Shah Alam, Selangor

Hotline: +60333621938 ( Isnin hingga Jumaat )

Whatsapp  +6012-6309938

Email :grandimperialbirdnest@gmail.com

Facebook : https://www.facebook.com/grandimperialbirdsnest/

Nasib baik ada Batook Ori !

 

Aku dah terlebih kurus ! Arghhh.. Nak kena naikkan balik badan aku ni.. Maka , kena makan dan kena g gym.. G gym n makan tu takda masalah.. Masalah aku cuma , bila bangun tidur !

image

Bila bangun tidur , badan mesti sakit sakit ! Maklumlah , dah lama berehat dari menarik besi besi ni ! Bila dah sakit , maka wife la jadi mangsa aku.. hehehe..

Sayaaaang… tolong… amik minyak Batook Ori tu.. sakit leher , lengan dan belakang badan abang jap.. Sapu je.. tak yah urut.. “.

Cita banyak tarak.. dia sapu.. Tak sampai seminit dia sapu , aku terus lena semula.. Bangun dari tidur , rasa lega sangat ! Tidur pun , dalam 10 minit jer.. Hehehehe.. Alhamdulillah..

Baru baru ni , wife terseliuh kaki dia.. Minyak Batook Ori ni jugak laaa jadi penyelamat ! 3-4 kali aku urut kaki dia.. dah ok semula.. Dan aku , memang standby dalam kereta .. Maklumlah , kerap pening dengan cuaca panas gini.. Bila pening , wife sapu kat tengkuk dan dahi.. Terasa lega la skit..

Stok aku abis.. Setiap hujung bulan , mesti order sekotak dan setengah dari tu, mesti dibeli oleh seorang Datin. Katanya , dia suka guna bila abis kerja.. Sapu satu badan dan .. krohhhh.. lenaaa !

image

Aku tak jual ! Kalau nak beli , gi je ke Facebook Pati Batook Ori. Sana ada senarai agen. Kalau nak jadi agen pon boleh.. hehehe.. Aku bukan agen. Tak menang tangan aku nanti nak layan pertanyaan pelanggan.. Huhuhuh..

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI