Isnin, 9 Mei 2016

Menyimpan dari sekarang dengan SSPN-i Plus !

 

Isu mereka yang meminjam duit untuk sambung belajar dan tidak berkemampuan membayar semula , menakutkan aku ! Aku bersyukur kerana punya ayah dan ibu , bertungkus lumus membayar segala perbelanjaan pelajaran aku secara  tunai. Tapi mengenangkan cara mereka mendapatkan wang itu , menginsafkan aku.

Lalu aku berpesan pada isteri aku.. Kita perlu ada tabung pembelajaran untuk anak anak kita. Kita tak tau masa depan kita apatah lagi anak anak kita. Sebaiknya , kita mula sediakan payung dari sekarang..

Yer , wife aku buka akaun simpanan di SSPN-i (Skim Simpanan Pendidikan Negara ) khas untuk Qhaliff dan Zahra.

image

Dan baru baru ni , mesej kat wife..

Sayang , tutup akaun SSPN-i anak anak kita tu.. Kita bukak akaun SSPN-i Plus ! Lagi bagus pulangan dia.. Silap silap , kita leh dapat kereta free gituu .. “.

Nak pancing orang perempuan ni , mudah jer.. Bagitau je boleh menang hadiah , confirm dia rajin buat kerja.. Hahahaha.. kan kan ?

“ Yeke bang ? Nanti kita tengok kelebihan dia.. “ .

Yer… orang perempuan ni , dia bab duit.. memang power ! Maka aku serahkan pada dia untuk buat penilaian walhal , ketika tu aku berada di bangunan PTPTN ( Perbadanan Tabung Pengajian Tinggi Nasional ).

Aku di bangunan PTPTN untuk hadiri pelancaran satu lagi tabung simpanan di bawah kelolaan PTPTN yang diberi jaminan oleh kerajaan serta memberi pulangan yang berbaloi pada penyimpan, SSPN-i Plus !

“SSPN-i PLUS PILIHAN TERBAIK SIMPANAN PENDIDIKAN

UNTUK MASYARAKAT MALAYSIA“

Majlis dimulakan dengan ucapan aluan dari Pengerusi PTPTN , YB Dato’ Shamsul Anuar Bin Haji Nasarah disusuli ucapan perasmian oleh wakil Menteri Pendidikan Tinggi , YB Datuk Mary Yap Kain Ching , selaku Timbalan Menteri Pendidikan Pengajian Tinggi seterusnya merasmikan majlis pelancaran Pakej Baharu SSPN-i Plus , Ejen Online Dan Penyampaian Hadiah Cabutan.

image

image

image

Kemudian , part ni buat aku tergoda ! Hahahaha.. Penyampaian Hadiah Cabutan ! Fuhhhhh.. dasat dasat ! Memang bertuah sungguh laa mereka yang menang kereta tu.. dapat tablet pon ok dah ! Huhuh..

Antara yang bertuah akan memenangi kereta BMW , Honda HRV , motor dan macam macam lagi..

image

image

image

image

image

Gempak ? Heheeh.. Terus terang , aku tergoda skit jer.. Tapi yang buat aku tergoda lebih ialah.. hehehe.. keistimewaan SSPN-i Plus.

Apakah Keistimewaan SSPN-i Plus ?

image

Pelan Simpanan ( Bulanan )

image

image

Sila download brosure SSPN-i Plus di SINI.

Ok.. ni part jika korang nak buat kerja separuh masa atau sepenuh masa ! Haaa.. Ni la peluangnya ! Takde modal gituuu.. Jadi Ejen Online PTPTN !

 

Apa itu Ejen Online PTPTN ?

  • Ejen Online PTPTN adalah ejen berdaftar dengan PTPTN yang memasarkan SSPN-i Plus secara online atau secara bersemuka (EPO sahaja) dan layak diberi komisen pada kadar ditetapkan bagi setiap transaksi pembukaan akaun baharu SSPN-i Plus dan penambahan deposit yang berjaya (EPO sahaja).
  • Pendaftaran Ejen Online PTPTN terbuka kepada warganegara Malaysia yang berumur 18 tahun ke atas.
  • Penyertaan adalah PERCUMA.

Kelebihan Ejen Online PTPTN

  1. Komisen Lumayan

  2. Pendapatan Tanpa Had dan Berterusan

  3. Tanpa Modal Perniagaan

  4. Waktu Kerja Fleksibel

  5. Mudah

  6. Latihan/ Bimbingan Diberikan

  7. Sokongan Pemasaran Berterusan

  8. Pasaran Luas Tanpa Sempadan

  9. Tidak Melibatkan Transaksi Tunai

  10. Menggalakkan Masyarakat Menabung

  11. Produk Patuh Syariah

  12. Jenama Yang Dipercayai

Dua (2) Kategori Ejen Online PTPTN

  1. Rakan Niaga Affiliate (RNA) adalah Ejen Online PTPTN yang memasarkan produk SSPN-i Plus secara online sahaja.
  2. Ejen Pemasaran Online (EPO) ialah ejen yang dinaiktaraf dari RNA setelah menghadiri kursus yang dianjurkan oleh PTPTN. EPO akan memasarkan produk SSPN-i Plus secara online dan bersemuka.

image

Ni part best ni.. Hehehee..

Cabutan Wow! SSPN-i Plus

image

image

Amacam ? Aku nak bertukar.. Hehehe.. Korang ? Jangan tunggu lagi.. Sebarang pertanyaan , sila ke http://www.ptptn.gov.my/

Bila Zahra sambut hari jadi..

 

Hurm.. nak sambut kat mana eh ? Abang dia ari  tu , sambut kat Secret Recepi Alamanda jer.. Yup , secara jujurnya.. aku dan wife tak larat nak buat parti atau majlis sambutan hari lahir ni..

Bukan apa.. nak sambut satu hal.. Nak cari tempat satu hal.. Nak jemput tetamu satu hal. Nak layan tetamu , lagi banyak hal.. Tak layan atau terlepas pandang , lagi laaa !

Maka.. buat keputusan.. kami anak beranak je la makan kek sepotong kat SR tu jer.. Senang.. Banyak hati terpelihara.. kan kan ? Tetamu pon tak yah pening kepala nak belikan hadiah.. kan kan ?

image

Balik rumah.. wife pakaikan baju birthday girl.. katanya baju tu dapat masa dia usia setahun.. tapi tak leh pakai.. Kali ni baru dapat pakai.. huhuh..

image

image

image

Sayangnya.. kegembiraan Zahra tidaklah lamaaa.. Sayap serta cekak saktiknya , telah dikebas dek Qhaliff ! Tongkat saktinya pon begitu juga..

image image

Tetapi berjaya dirampas kembali !

image

Segala kejadian ini , aku hanya mampu memandang saja.. kerana.. Aku hanya menunggu masa juga..

image

Aku pun , teringin jugak woii !

Selamat Hari Lahir Zahra Nur Iman… ke 2 !

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI