Dapur Tanpa Sempadan...

Selasa, 10 Mei 2016

Aku batalkan hasrat ke gym hanya kerana SNEK PARU !

 

Arghh.. aku dah bersiap nak ke gym ! Melambai lambai dah gym tu haa ! Tetiba teringat SNEK PARU BEREMPAH dan SNEK PARU LADA HITAM yang aku dapat petang tadi ! Huhuhu.. Terus hati berbelah bagi..

Dah dua kali aku jadi pelanggan SNEK PARU ni.. tu yang meleleh air liur bila teringat ! Huhuhuh..

image

image

“ GYM atau SNEK PARU ???  “

Terus badan tetiba jadi lemah tak bermaya ! Ececeh.. seolah olah macam sebulan tak makan dan mintak diisikan terlebih dahulu , baru ada power untuk ke gym ! Huhhhhh.. Kononnya laaa !

image

Dan ditambah dengan teringat ada sos cili yang ada dalam peti ais ! Arghhhhh ! Tak kira la apa jenama sos cili tapi yang penting , bahan utama ialah SNEK PARU ! Aummmm !

Ratah dua bungkus ! Pastu terus bukak baju dan update blog. Bersemangat untuk update blog jer. Hahahaa.. Malas gi gym malam ni.. Esok je laaa ! Huhuhuh..

Terfikir.. ni kalau buat stok untuk Ramadan ni , best ! Kot la balik kerja lambat ker.. Masak nasi je kan ? Makan ngan SNEK PARU ! Huhuhu..

Berminat ? Aku tak jual pon ! Heheheh.. Sila hubungi :

Email: aneeq_aqeel@yahoo.com.my
Hotline: ±60136313037 (Mon - Sunday | 8.30am - 10.30pm)
Facebook: https://m.facebook.com/frozenfoodledangmuar/

Tak cuba , tak tau kan ?

Bila wife menulis : Set Bersalin Pilihan???

 

Entri pertama dia di dalam blog aku.. Fuh , berhasil gak la aku punya paksaan ! Tu pun dia menulis sebab idea tetiba muncul ! Kalau tak ??? Hurmm..

Ok.. apa isunya untuk pertama kali ni ?

Walaupon due lmbt lagi, tp nak memikirkan nak beli and try set bersalin yg bestr amatlah memeningkan ? Kalo time bersalinkan Qhaliff dulu, dah try satu jenis produk ni ..boleh la tp mcm byk jer bahan bahan dlm tu yang  tak habis guna..sbb  tak semua bleh digunakan untuk ibu menyusu.

Lagipun Qhaliff lepas lahir ada jaundice, maka herba herba yang panas tak disarankan utk ibu yang breastfeed. Bila dah start tak makan secara berjadual, lama2 dia makin dilupakan..sehingga akhirnyaa….

image

Pastu, masa lahirkan Zahra try set bersalin Shaklee. So far ok sangat la, sbb tak guna herba herba yang boleh effect pada baby walaupon Zahra ada jaundice gak. Dan bagi yang mengalami masalah sembelit lps bersalin, mmg disarankan sgtla amik Shaklee (lupa pil mana satu dah). Masa tu susu pon ,Alhamdulillah ok berbanding Qhaliff..rezeki Zahra.

Tapi bila masuk yang baby yang ketiga ni, rasa cam nak try benda baru atau pon kalo tak , semula guna set bersalin jenama sebelum ni. Dalam dok google-google, adala 2-3 produk dalam kepala, tp masih nak baca testimony dulu sementara ada masa ni? Agak2 nya produk apa yer yang best buat masa skrang ???

 

Fuh… jenuh aku mengedit.. Guna bahasa whatsapp gitu koo ! Hahaha.. Tak pe , pelan pelan.. Walhal dulu , dia laaa yang beria nak berblog.. tapi berkubur lebih awal gara gara tak tahan ujian serta timbunan kerja di pejabat.. Nak tak nak , aku laaaaa yang berblog dan cerita pasal anak anak !

Nasib baik 4 perenggan.. kalau panjang lagi , rasanya mau aku sediakan kopi kat sebelah aku ni.. huhu..

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI