Rabu, 11 Mei 2016

Bila daddy dah meninggal dunia nanti !


Selalu aku terfikir.. apa la harta yang aku nak tinggalkan untuk anak anak aku.. Aku bukan orang kaya ! Diorang lak kecik kecik lagi ! Dan inshaAllah , akan bertambah sorang lagi.. Alhamdulillah..
Selalu bila memerhatikan mereka bermain , itulah yang dalam kepala aku. Apalah yang aku perlu tinggalkan untuk mereka..
image
image
Apa yang termampu aku beri buat masa sekarang ialah tabungan masa depan diorang.. Setiap kali ‘gaji’ aku masuk , aku mintak wife simpankan untuk diorang.. Tabung Haji dan SSPN-i .. SSPN-i tu pon aku nak tukar ke SSPN-i Plus sebab banyak kelebihan ! Itu je la aku termampu buat masa sekarang.. Nak tinggalkan tanah , hehehe.. ada la .. tapi tu pon masih lagi hak orang ! Heeee..
InshaAllah , aku berusaha simpan seberapa banyak yang mungkin untuk masa depan diorang ! Nasib baik , mak diorang kerja kerajaan.. terjamin la skit untuk budak budak ni..Orang kata la terjamin..

PeringatanIni adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI