Dapur Tanpa Sempadan...

Sabtu, 14 Mei 2016

Beli ZTE BLADE V7 LITE dengan potongan 50% !

 

Wowww ! image

Tertarik kan ? Dah tengok review kat blog aku ? Kalau belum , gi baca dulu.. Kang baru baca entri ni balik… Cepattt !! Baca ZTE BLADE v7 LITE , bagi mereka tercari telefon pintar bajet !

Dah ? Ok.. nak ? Ok… senang jer ! Harga asal , RM699 ! Tapi selepas aku bodek ZTE ..baik punya bodek ! Merayu laaa .. sebab korang nak sangat kan .. haaa.. diorang setuju nak kasi 50% potongan !! Haaaa… Tu diaaa ! Jadi harga dia akan ke RM334.50 ! Haaaaa.. tapi terhad untuk 300 unit terawal laaa ! Sapa cepat dia , dapat laaa..

image

Caranya ?? Mudah jer… Sila ke Low Yatt Plaza esok pagi.. Jam 12.30 tengahari ! Pastikan sebelum tu dah tunggu kat depan kiost ZTE tuuu ! Haaaa…

Pastu ?? Ikuti langkah langkah di bawah ni..

Langkah 1 : LIKES ZTE di ZTE Malaysia

Langkah 2 : Sila Post gambar event ZTE di Low Yat Plaza ke wall dengan hastag ‪#‎ZTEMalaysia‬ ‪#‎ZTEbladev7lite‬,kemudian tagged 3 orang rakan anda !

Langkah 3 : Sila tunjukkan MyKad korang di kaunter . 1 Mykad hanya layak 1 pembelian dengan harga potongan.

Langkah 4 : Apa lagi ?? Beli la cepatt.. dah dapat diskaun tuu ! 50% kott !

Senang kan ? Haaa.. senang ba ituuuu ! Ajak kengkawan gi la esok.. tapi kalau ramai ramai gi , kang tak dapat lak.. hahahaha .. Ajak BFF jerrr ! kan kan ? Hehehe.. Tak pe.. ada rezeki , ada laaa… kan kan ?

ZTE BLADE v7 LITE , bagi mereka tercari telefon pintar bajet !

 

ZTE ?? Tak pernah dengar pon ?? Rilekss.. ZTE bukan baru dalam dunia teknologi ni.. Lama dah woo ! Sebelum ni aku pernah guna mobile broadband ZTE dan berpuashati laa.. Dan ada banyak lagi produk keluaran ZTE ni.. bukan syarikat baru yer..

Kemudian bila dapat tau ZTE akan mengeluarkan telefon pintarnya sendiri , aku antara mereka yang teruja nak mengunakannya. Bukan apa , pastinya produk ZTE akan lebih bajet berbanding produk yang lain tetapi punya kualiti yang tersendiri.

Ok.. ZTE BLADE v7  LITE di tangan aku sudah ! Camana ?? Ok ke tak ? Apa spesifikasinya ???

image

image image

Dengan menggunakan skrin bersaiz 5 inci , sistem operasi Android Marshmallow 6.0 serta punya sistem sekuriti finger print yang mampu membuka kunci dalam masa 0.03 saat pastinya ZTE Blade v7 LITE ni mendapat perhatian korang..

image

image

Bukan apa , sekarang kalau diperhatikan kebanyakkan telefon pintar dah bersaiz besar hingga agak payah nak simpan dalam poket ! Denga saiz begini dan cuma setebal 7.9mm , memang selesa sangat berada dalam poket seluar terutama lelaki !

image

image

Kamera.. Ok , ada dua kamera. 13 megapixel di belakang dan 8 megapixel di depan serta punya flash yang mana bagi aku , dah memadai terutama buat mereka yang ingin menyimpan gambar sebagai kenangan.

image

image

image

Bukan apa , dengan harga RM699 korang tak leh la nak bandingkan dengan jenama telefon pintar yang jauh lebih mahal dari yang ni. Bagi aku , ZTE Blade V7 Lite ni boleh dijadikan telefon ke dua peribadi atau hadiahkan pada anak kita… ok la kan ?

Bateri ..2500 mAH dengan 2GB RAM , 16GB memori dalaman serta  1.0GHz quad-core processor. Kalau tanpa group whatsapp yang banyak , inshaAllah dapat tahan sehingga lebih 24 jam dan tak hang ! Secara jujurnya , Whatsapp ni suka betul kasi masalah walaupun beri banyak kesan positif ! Huhuh..

Dual Sim ! Ini penting yer.. Aku dah alaminya. Kalau satu operator down terutama ketika kilat sabung menyambung, satu lagi akan jadi backup. Maklumlah , network telekomunikasi di negara kita ni belum tip top sangat. Kalau A bagus , si B pastinya ada kelebihan ! Kalau ada dua dua dalam satu phone , memang best !

Warna.. ada silver jer !

image

image

Kesimpulanya.. Apakah ZTE Blade V7 Lite ni berbaloi untuk dimiliki ? Jika bajet korang dibawah RM700 , bagi aku ok sangat dah phone ni ! Atau macam aku kata tadi , hadiahkan je pada anak anak korang..  InshaAllah diorang akan suka !

image

Untuk keterangan lebih lanjut , sila ke  web ZTE BLADE V7 LITE.

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI