Khamis, 19 Mei 2016

Apa yang patut aku lakukan bila..

 

image

Maghrib…

Selamat rakaat pertama.. Zahra bermain dengan abang dia. Dia pegang telefon ZTE aku. Sebelum tu aku bukak game Western Bar untuk dia. Dia nak main..kononnya.. walhal tak reti pon ! Saja nak ikut abang dia. Abang dia pon bukan reti main ! Saja nak poyo !

Zahra ni main tekan semua butang yang ada kat telefon tu… dan hilanglah game tu..

Aku sujud dan duduk diantara dua sujud. Dia letak telefon tu atas peha aku. Aku sujud dan bangun pastu.. Telefon tu jatuh ke atas sejadah.

Rakat kedua..

Zahra ami duit syiling yang kebetulan di sebelah dia lalu dia masukkan ke dalam mulut dia ! Arghhhh..  Terganggu dah solat aku ! Kemudian dia turunkan tangan dia. Takda tanda syiling di tangan dia lagi ! Arghh.. Cepat cepat aku tunduk dan nak korek mulut dia..

Tiba-tiba syiling  terlepas dari tangan dia ! Aaarrghhhhhhh !!

Kenapa patut pergi Hotel Seri Pacific minggu ini ?

 

Tadaaa.. anda kaki makan ? Hahahaha.. Teringin nak makan yang sedap sedap belaka ? Hahahahaha.. Aku tauuu.. Korang tunggu buffet Ramadan kan ? Lama lagi tuuu.. Apa kata , korang ke Hotel Seri Pacific yang terletak di sebelah PWTC tuuu , minggu ni !

Kenapa ?? Apa yang ada ?? Bermula 18hb Mei hingga 27hb Mei ada Food , Cultural & Craft Fest 2016 ! Yang mana , mereka kaki makan akan dapat merasa  makanan tradisi negeri Johor yang asli ! Haaaa !

Percuma keee ?? Tak laa.. Bayar laaa ! Huhhh.. Nak percuma ajaaa !

image

Apa yang ada ? Hurmmm.. Banyak wooo ! Aku yang pada awalnya beria dan penuh kesombongan berkata..

Rasanya saya tak nak makan kot .. Memadai minum jer ! Diet ! “

Akhirnya.. terbabas ! Huhuhuh.. Tak pe la ! Bukan selalu ponn dapat makan makanan Johor yang best best gini haaa !! Kan kan ?

image 

image

image 

image

image

image

image

image

image

image

image

Dan banyak lagiiii makanan yang best best bakal dihidangkan di depan anda , jika anda ke sanaaaa ! Hehehehe.. Tetiba jadi ‘anda’ eh ? Hahahaha..

Yer.. aku nak g sana ! Sebab ada makanan yang aku tak sempat rasa tadi.. Huhuhuh.. Satay ada.. nasi ambeng pon tak sempat rasa ! Huhuh.. rugi rugi.. kena bawak wife pasni gi ! Baru syiok makan ! Kannnn kannn..

X-Men : Apocalypse boring tanpa Wolverine ?

 

image

Olooo.. bila tengok kat poster diorang , takde riak muka Wolverine kesayangan pon ! Pastu kata Razzwey , ‘si taufan’ pon tak secun Helle Berry ! Cam muka ceri beri jeee ! Huhhh..

Apakah benar begitu ? Apakah X-Men kali ni membosankan disebabkan takde Wolverine ? Hurmm.. Aku tengok jugak sebab ada beberapa watak yang aku suka , masih wujud dalam kesinambungan kali ni !

image

Apakah yang menarik kali ni ? Ok… meh aku citer eh ? Dalam X-Men kali ni , ada beberapa babak yang korang tak jangkakan sama sekali.. Haa.. Di sini terceritanya kenapa si Eric jadi makin jahat ! Haaa.. Pastu si Storm , pada asalnya jahat tetiba jadi baik ! Haaa.. Pastu si Jane lak.. haaa.. Masa ni dia temui kuasa sejati dia ! Haaaa ! Nak lagi best ?? Nak lagi best , rupanya Eric ada anak lelaki ! Anak lelaki tu , adalah.. haaaa ! Aku la ! Haa.. Tak caya , tengok sendiri laaa..

Keseluruhan cerita.. kalau tak pernah tengok X-Men dari awal .. aku tak syorkan korang tengok ! Membazir duit jer ! Tapi kalau memang dah follow dari awal.. kalau aku kata tak best pon , korang tengok gak kan ?? Haa.. Tapi serius ! Jauh berbaloi dari tengok Batman lawan Superman yang tah hapa hapa tuuuu ! Harap hensem dan sado jer tapi cerita jiwang !

Berapa bintang ? Gi je la tengok ! Sibuk nak tau berapa bintang .. Huhhh !

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI