Dapur Tanpa Sempadan...

Isnin, 30 Mei 2016

Ku bawa Sony Xperia Z5 ke dalam kolam !

 

Alang alang dah terbawak masuk kolam.. aku gunakan sepenuhnya ! Nekad ! Rosak kalu.. beli lain ! Huhuhuh.. Buat apa nak sayang sayang kan ? Haaa.. Gile ??? Hehehehe..

image

image

Dan setengah jam selepas tu.. Speaker , kamera depan jadi gini. Tapi speaker dah pulih.. Kamera depan je belum. Aku tunggu kasi seharian dulu.. Apakah akan hilang wap air tu ? Haaa…

Tak rosak pon.. ok jer beroperasi.. Berbanding Z3 aku tu , terus rosak skrin.. Ternyata syok amik gambar dalam kolam.. Hahahaha..

image

Kenangan… Ala , phone leh beli baru.. Kenangan tu mahal.. kan kan ?

image

Nak beli phone apa lak eh.. Yang boleh masuk air ! Yang berani masuk air ! Iphone ? Eleleleleeeee..

Menyesal ke Pulau Pinang !

 

Serius… Menyesal sungguh ! Bukan sebab tak best tapi sebab jalan jammed sewaktu pergi dan pulang ! Giler ke apa ??? Masa pergi tu , bertolak lepas subuh.. Sampai depan hotel , jam 4 petang ! Serupa balik Kelantan gituu ! Biasanya 4-6 jam jer pon ! Huhh..

image

Sama gak waktu balik.. Bertolak keluar dari pulau dalam jam 5 petang..Sampai depan rumah , 4.40 pagi !! Arghhhh… Hampir 12 jam gituuu..

Jammed tu satu hal.. Dengan hujannya lagi.. Ok la.. jangan mengeluh bab hujan tu tapi yang ni part aku cukup menyampah ! Korang rasa apa ? Yer.. betul ! Pemandu sampah ! Pentingkan diri sendiri ! Dan lagi cukup menyampah bila ada kereta beria nak potong kita siap bagi lampu tinggi berkali kali ! Emergency la sangat yer ?? Sabar la skit ! Takkan nak terus masuk lane tengah tanpa pandang kiri dan belakang kan ? Huhhh..

Aku ke Pulau Pinang tu sekadar menunaikan janji aku dan Alhamdulillah.. aku dah tunaikan !

image 

image

image

Hurm.. bukan ke Utara je jammed.. dengar cerita , ke Pantai Timur pon teruk jammed.. Minggu depan , tak tau la camana.. Puasa bermula… Ramai nak berpuasa di kampung halaman dahulu.. huhu..

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI