Isnin, 6 Jun 2016

Makan Malam Istimewa di Chili’s !

 

Bang.. nak makan malam kat mana malam ni ?

Soalan feveret dan aku mesti garu kepala punya ! Kenapa ? Banyak yang sedap tapi mana yang berbaloi serta rileks je.. Enjoy skit bila makan tu ! Takde la kalut kalut je , kan ?

Dulu , aku tergaru kepala. Sekarang , pantas je aku syorkan pada adik aku..

Jom pi Chili’s “. Jawab aku.

Awat Chili’s lak ? Tempat lain takdak ka ?? “. Tanya dia.

Aku senyum. Aku teringat baru baru ni , aku dan rakan rakan blogger ada gi bersantai di petang Jumaat , di Chili’s Citta Mall, Subang yang mana untuk sepanjang bulan Jun ni hingga 6 Julai  ,ada menu menarik yang sedang menanti pada pengunjung ! Huhuhhu..

Malam tu , aku dan rakan rakan lain order menu yang ‘segar dari ladang’ ! Kiranya orang lain lom rasa lagi laaa.. Haa ! Apakah menarik ? Sedap ???

Ok.. aku punya order … RM35.95 COMBO

image image

image

Country Fried Chicken

image

Firecracker Fish Fillet

image

Southwestern Quesadillas Combo

image

Molten Chocolate Cake

image

Skillet Chocolate Chip Cookie

image

Citrus Fire Chicken & Prawns

image

image

Haaa ! Selain dari menu yang aku tunjukkan di atas tu , ada lagi dua set menu… RM40.95 COMBO  yang mana korang akan dapat  Sweet & Smoky Burger dan Southwestern Quesadillas Combo . Satu lagi set ialah RM43.95 COMBO , yang mana korang akan makan  Citrus Fire Chicken & Prawns dan  Southwestern Grilled Lamb. Setiap combo datang dengan pilihan sup atau salad, dan satu scoop ais krim vanilla sebagai pencuci mulut jamuan

Sedap ke ? Alhamdulillah.. sangat menepati selera tekak aku ! Patutlah setiap kali aku lalu restoran Chili’s terutama kat KLCC tu , mesti penuh dengan pengunjung. Rupa-rupanya sedap makan kat situ..

Bagi mereka yang bawak anak kecil cam Qhaliff yang ikut aku gi makan kat sini , dia dapat free jer.. ! Promo "Kids Eat Free" ni khas untuk parents yang amik set hidangan utama. Air , boleh refill yer ! Hehehehe..

Ok.. menariknya makanan di Chili’s ni ialah resepinya ! Dikatakan resepinya adalah inspirasi dari citarasa klasik selatan Amerika. Sebab tu rasanya lebih unik dan takkan jumpa rasa begini di restoran lain.

Selesai makan.. Balik dengan penuh kekenyangan dan paling penting , puashati dan berbaloi ! Tak rugi datang jauh jauh dari Sepang ke Subang ni haaa.. Huhuhuh..

Sebelum aku undur diri .. kalau nak tau lebih lanjut mengenai promosi yang aku katakan ni , sila ke Facebook dan Instagram mereka.. Jangan lupa booking dulu sebelum datang ! Biasanya memang full house terutama belah malam.. Haa.. Oh ya , set yang aku katakan di atas tu , hanya dihidangkan selepas jam 6 petang yer ! Hehehehe..

FB: https://www.facebook.com/ChilisMalaysia

IG: https://www.instagram.com/chilismy/

Chili’s Mailing List  : http://bit.ly/1TX8h6v

Selamat Menjamu Selera dan Selamat Berpuasa !

Selamat Menyambut Ramadan..

 

image

Mendung.. sejuk pagi ni ! Jalan raya , clear sungguh ! Masih ramai belum pulang ke ibukota.. nak sambut Ramadan kat kampung bersama keluarga tercinta , kata mereka.. Esok lusa , mesti jammed semula.. Oh ya , cuti sekolah kan ? Huhu..

Masuk Ramadan ni , bermakna dah 4 tahun aku bergelar Mr.Mama. Jaga anak anak kat rumah. Masa bekerja dulu pastinya Ramadan jauh mencabar berbanding duduk di  rumah. Bukan sebab cobaan terhadap makanan tetapi dugaan ketika nak pergi dan balik kerja. Di pejabat pon lebih kurang la ujiannya ! Ujian apa ??? Ujian mata dan hati ! Mata memandang mereka yang tak menutup aurat dan hati mengumpat mereka itu ! Huhhhh !

Ada yang kata , lelaki kena la jaga mata dari melihat perempuan Islam yang berpakaian sendat atas bawah .. Amboi.. Yang lelaki Islam , boleh la jaga mata.. Dah yang bukan Islam , camana lak ?? Nak tayang kat mereka yang bukan Islam ke ni ?? Adehhh..

Tak semua lelaki beragama Islam tu mampu jaga mata dari melihat ‘tayangan perdana percuma’ tu.. Tapi kalau perempuan tu pon turut sama menjaga nafsu pemakaiannya itu , Alhamdulillah ! Sama sama membantu gituu..

Sebab tu aku lega sekarang ni.. Tak perlu nak mengumpat dalam hati bila nampak semmua tu.. Jenuh nak menahan nafsu ngumpat ni ! huhhh !

Apa apa pon.. semoga Ramadan ni memberi kita cahaya kesedaran dan keinsafan yang sebenar benarnya ..InshaAllah..

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI