Khamis, 9 Jun 2016

Gunting rambut Qhaliff tu !

 

Panjang tutup mata dah. Nak tengok dunia, kena dongak.. baru nampak ! Huhuhu.. Arahan dari mak aku. Juling nanti dia bila besar sebab dok tengok cara gitu..

Benarkah ??

image

Bila sebut gunting rambut , bukan Qhaliff je tak nak.. Zahra pantas melarikan diri ! Huhuh.. Acaner nak gunting ? Aku kena gunting sendiri la nampaknya. Aku ni lak , tak penyabar bab ni. Memasing tak reti duduk diam.. Nak bergerak jer ! Nak gunting sorang je pon amik masa sampai setengah jam..hurmm..

Pasal apa tak nak gunting ? Sebab memasing dah rasa hensem. Bila tengok cermin atau dapat baju baru.. dah pandai puji diri sendiri ! hurmm..

Budak sekaran.. bila sel sel otak berhubung.. Bapak pon kalah !

Masalah eczema , lenguh dan bau badan !

 

Seperti biasa… setiap bulan wife akan belanjakan RM300 untuk order produk Cosmoderm melalui online di www.cosmoderm.com.my. Pastikan ketika tu ada jualan murah.. Beli secara borong ! Dapat banyak produk.. hehehe..

Produk tu , ada yang aku guna.. ada yang aku sedekah pada kawan kawan juga ahli keluarga. Bukan apa.. Aku berpegang dengan makin banyak bersedekah , makin murah rezeki kita.. hehehe.. Rezeki ni , macam macam bentuk dan Alhamdulillah..

Masih aku ingat lagi aku bagi mandian susu kambing pada abang aku. Sebelum tu , aku kasi kat adik aku.. katanya anak dia bermasalah dengan sabun mandian. Tapi lepas guna gel mandian susu kambing dari Cosmoderm , ternyata ada perubahan. Kemudian baru pulak abang aku mencubanya pada anak dia..

image

Caption aku pada gambar di atas , pada posting Instagram yang lepas.

Sampai umah..abang aku tanya.. Sabun mandi yg aku bagi kat dia tu ada lagi tak? Aku rasa mcm ada lagi je.. Aku tanya kenapa.. Dia bgtau yang dia gunakan utk mandikan anak bongsu dia yang ada eczema berkesan sama sekali! Hilang segala merah merah yang selama ini byk di muka dan badan dia..

Eczema tu, dari kecik lg dah ada.. Sampai la aku bg sabum mandian tu kat abang aku.Tu pun selepas adik aku bgtau yg sabun tu sesuai utk seisi keluarga mereka.

Uik.. Yeke? Patut tengok gebu je kulit dia skang.. Tak sangka produk Cosmoderm begitu berkesan sama sekali. Dah la harga pun murah!! Nasib baik aku simpan byk stok. Mak aku kata waktu Zahra kemerahan kt punggung dia pon hilang kegatalan dia selepas guna sabun susu kambing tu.. Alhamdulillah..”

Wowww… feedback dari abang aku memang gempak ! Terus dia mintak aku sediakan stok yang banyak.. Shower Gel Susu Kambing dari Cosmoderm telah selesaikan masalah dia ! Lega aku dengar.. Huhuh.. Murah je pon .. Tengah ada jualan murah sekarang ni..

Sila ke www.cosmoderm.com.my atau ke Facebook Cosmoderm untuk follow perkembangan terkini mereka..

image

Dan baru baru ni , ibu aku mengadu yang ayah aku kerap berasa lenguh di peha dia. Terpaksa dia tampal ‘koyok’ dengan banyaknya untuk hilangkan rasa lenguh tu..

Bila aku cerita kat wife.. dia bagitau aku yang Cosmoderm ada keluarkan satu produk baru ! Katanya bagus untuk mereka yang dah selesai bersenam.. hehehe.. Cam aku laaa.. Dan juga mereka yang payah nak tidur malam… terasa badan terlalu letih dan lenguh.. !

Sila lguna Deep Heat Lotion. Bapak aku tu kata , lepas Deep Heat ni , barulah dia dapat tidur dengan nyenyaknya ! Dah tak mengadu kat mak aku kaki  dia lenguh sangat akibat kesejukan.. Alhamdulillah. Dah dua produk dia suka guna. Satu lagi Magic Lotion. Huhuhu.. Dia guna selepas mandi. Sapu kat badan dia..tak rasa gatal dah belakang badan dia. Untuk pengetahuan korang , bapak aku tu bekas pesakit kanser. Maka banyak skit karenah dia… lepas berkenalan dengan Cosmoderm , hehehee.. Ok sangat !

image

Satu lagi ,Body Serum. Yang ni wangi bau dia.. Kalau tak nak guna Magic Lotion , boleh guna Body Serum yang siap ada Vitamin E ni. Memang berbaloi ! Yang ni wife aku suka guna. Aku suka guna Magic Lotion untuk elak kulit kering.

Mahal ke produk produk ni ???? Serius.. murah ! Tak la murah cam beli gula gula tu tapi harga mampu beli punya. Bukan tahap harga New York Paris London punya laa.. Harga Malaysia punyaa.. Oh ya, ini produk tempatan yer !

image

Ok.. Aku syorkan korang supaya follow dekat dekat Facebook  Cosmoderm supaya tak terlepas promotion yang selalu dibuat.. begitu juga Instagramnya..

Facebook : Cosmoderm

Instagram : Cosmoderm

Web : www.cosmoderm.com.my

image

Selamat Menggunakan Poduk Cosmoderm !

Samsung Galaxy Note 7 atau Sony Xperia X ?

 

Wowwww.. dalam dilema ! Mana satu aku nak rembat ni ?? Samsung Galaxy Note 7 dijadualkan keluar bulan 10 nanti.. atau paling awal pon Ogos.. Manakala Sony Xperia X ( Z series dah tamat ) , bakal berada di pasaran hujung bulan ini.. dan minggu ini akan dilancarkan !

image

Bila aku baca spesifikasi mengenai Sony Xperia X ni , aku rasa macam aku nak lupakan je terus Samsung Galaxy Note 7 ! Huhuhu.. Kenapa ?? Spesifikasi dia memang lama dah aku tunggu ! Atas kertas , memang nampak gempak.. Apakah bila di tangan nanti , serupa atas kertas?

Aku yg dah guna Sony Xperia Z2.Sony Xperia Z3 , Sony Xperia Z3+ dan Sony Xperia Z5 .. ternyata tidak mengecewakan aku sama sekali.  Walaupun ramai kata ‘panas’ tapi bagi aku , mana mana phone Android ada masalah serupa. Apakah Sony Xperia X ni mengatasi sudah kelemahan itu ?

Perbandingan dibuat dengan Iphone 6S dan memihak pada Sony Xperia X namun bagi aku , masing masing punya kelebihan dan kekuatan. Hak masing masing.. Cam aku , aku memilih Sony kerana aku senang dengan Sony yang menggunakan OS Android.. hee..

Apa pun.. tunggu 12hb ni.. aku nak g tengok dan rasa sendiri keistimewaan Sony Xperia X ni..

Nanti aku buat review mengenai phone ni eh..

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI