Rabu, 15 Jun 2016

Pening fikir resepi untuk minuman yogurt !

 

Arghhh.. Giliran aku lak… Nak buat camana eh ? Google cari idea , dah ! Hurmm..  Idea tu ada tapi nampak macam Chef Wan lak aku nanti.. Haishh…  Giliran kawan kawan lain dah lepas ! Giliran aku lak..

Apa eh ?? Nak letak oren ? Aiskrim ?? Hurmm.. Cam… cam … hurmm..image

Haaa.. aku tau ! Aku nak buat cam.. Haaa ! Tapi.. cam tak best jer.. Hurmm.. Cam dah biasa jer ! Ok . okkkkk.. tau dahhh ! Haaa.. Best ! Tapi… ARghhhhh..

Kena mintak pertolongan otai gak la cam ni.. Hehehe.. Tanya wife nanti apa nak buat dengan yogurt ni nanti.. Aku tau makan jer.. Resepi pon aku tau tapi otak tengah malas berfikir.. tu jadi gini haa !

Rezeki ‘ Hari Bapa’ buatku..

 

Alhamdulillah.. Aku rasa dah masuk 4 tahun berturut kot ? Ke 5 tahun ? Setiap kali menjelang Hari Bapa , mesti muka aku dan anak anak akan berada dalam tv atau pon majalah.. atau paling tidak , suratkhabar ! Huhuhuh..

Bukanlah nak bangga atau riak mahupun berlagak.. cuma tak sangka.. rezeki bergelar Mr.Mama ni , murah sangat.. Dulu sewaktu aku nak berhenti kerja di sektor kerajaan , ramai kata aku bodoh ! Huhuhu.. Dan aku buktikan.. aku taklah seperti yang disangka sama sekali. Aku dah buat persediaan sebelum berhenti.. huhu..

image

image image

image

image

image

image

image

image

image

Fuh.. banyak lagi ni.. Dalam Nona.. Harian Metro.. dalam Utusan.. Dalam Sinar.. Satu pencapaian duniawi yang tak aku jangkakan sama sekali.. Alhamdulillah.. Sekurangnya , aku membuktikan .. jadi suri rumah tak semestinya tak leh terkenal , kan ? Haaaa.. Siap leh buat duit sampingan.. lagi.. Tak kaya pon tapi boleh la hidup dan bersedekah pada yang kurang berkemampuan.. kan kan ?

Dan esok.. kalau aku keluar kat tv ni lak , bermakna semua rangkaian aku dah pernah keluar ! Huhuhu.. Alhamdulillah.. Esok , kena temubual oleh NTV7 lak.. Keluar pada hari Ahad.. jam 8 malam ! Fuhhh.. waktu perdana tuuu ! Harap masa tu , berita politik banyak kat TV3.. ramai akan lari ke ntv7 .. hehehe.. gurau jerr !

Resah tunggu esok.. umah tak kemas lagi.. Adeh..

Dia dah mula boring dengan mainan dia !

 

Setiap kali masuk Alamanda , dia mesti nak singgah Toys ‘R’ Us punya ! Wife tak bagi tapi aku ok jer ! Tak pe la.. Dia bukan nak amik mainan mahal mahal.. Lagi pun memang dia suka deal ngan aku gitu.. Dia nak toys.. dia kena dengar cakap aku ! Aku mengajar dia menepati janji.. huhuhuh..

Aku yakin.. satu hari nanti , dia akan boring dengan semua ni dan cari sesuatu yang lebih kreatif untuk bermain..

image

Ramalan ku tepat belaka.. Dia mula cipta imaginasi dia sendiri.. Dan mula bosan dengan mainan sedia ada.. heheheh.. Aku tak perasan pada awalnya tapi dia mula meminta permainan block.. Walhal aku memang dah lama belikan untuk dia.. Hurmm..

Dan.. aku tergelak besar melihat apa jadi dengan Optimus Prime dia..

image

Macam kena pulak eh ? Hahahaa.. Tak kisah la Qhaliff.. Asalkan jangan jadi hantu gadget dah ! Dan dia dah mula mintak permainan yang aku cukup tak suka sama sekali ! Arghhhh !! Sapa nak pasang semua tu nanti !! ARghhhhhh !!

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI